שוקולטייר-עובדות על שוקולד, קורס שוקולטייר
סוג לימודים
תחום לימודים
מסלול לימודים

חפש מוסד לפי איזור ועיר

בחר איזור:

בחר עיר:

חפש מוסד לפי איזור ועיר

ימים פתוחים

ימים פתוחים
מחשבון בגרויות
הנה עובדה קטנה ומדהימה רק בשביל לתת לכם טעם של עוד: כל אדם מבוגר אוכל בממוצע של עשר שנים כמות של שוקולד ששווה למשקל גופו. את אהבתו של האדם אל השוקולד ניתן לתאר בתור רומן בן אלפי שנים. למעשה, על פי מחקר שנערך לאחרונה>
מגזין בישול, מטבח ומשקאות Article Image

שוקולטייר-עובדות על שוקולד

אם ננסה להכניס את השוקולטייר להגדרה קולינרית אפשר לומר שמדובר בטבח/שף שבחר להתמחות בקונדיטוריית שוקולד. אין דבר ששוקולטייר מקצועי לא יודע על השוקולד ואם בא לכם להתחיל, אז הנה כמה עובדות.
  • |
  • |
  • 15:49
  • |
  • 1415 צפיות
עובדה קטנה ומדהימה רק בשביל לתת לכם טעם של עוד: כל אדם מבוגר אוכל בממוצע של עשר שנים כמות שוקולד השווה למשקל גופו. את אהבתו של האדם אל השוקולד ניתן לתאר בתור רומן בן אלפי שנים. למעשה, על פי מחקר שנערך לאחרונה, כאשר השוקולד נמס לאט בפה, פעילות המוח עולה באופן שווה ערך לפעילותו בעת נשיקה לוהטת. חושבים ללמוד קורס שוקולטיירים? כאן קיבצנו עבורכם כמה עובדות מרתקות על שוקולד שכל שוקולטייר מקצועי יודע.

מזון האלים
מחקרים ארכיאולוגיים רבים מצביעים על כל שהראשונים שהשתמשו בשוקולד היו בני המאיה, תרבות עתיקה ומפוארת ממרכז אמריקה. בני המאיה סגדו לשוקולד וראו בו מתנה אלוהית. חושבים שאתם מעריכים את הטעם של השוקולד? בני המאיה נעזרו בו לטקסים דתיים ובשלב מסוים אפילו השתמשו בו כסוג של מטבע.

שוקולטייר-עובדות על שוקולד כל אדם מבוגר אוכל בממוצע של עשר שנים, כמות שוקולד השווה למשקל גופו
שוקולטייר-עובדות על שוקולד. כל אדם מבוגר אוכל בממוצע של עשר שנים, כמות שוקולד השווה למשקל גופו

מכורים למתוק? מזל שנולדתם בעידן המודרני
כמעט תשעים אחוזים מהרומן ההיסטורי בין האדם לבין השוקולד היו בכלל נטולי כל אזכור לסוכר. אם נכמת את ההיסטוריה הזו בשנים, נראה שמדובר בלא פחות מארבעת אלפים שנים בהן השוקולד נצרך בכלל כמשקה מר ולא בתור פינוק מתוק. את האזכור ההיסטורי לטעמו המר של השוקולד אפשר למצוא במילה עצמה שכולנו משתמשים בה ואף פעם לא חושבים על מקורה. "שוקולד" מגיע מן המילה האצטקית – "קסוקלאטי" שמשמעותה היא – מים מרים.

לרשימת מוסדות ללימודי קורס שוקולטיירים באתר ToStudy לחצו כאן

אני לא מכור אני רק דואג לבריאות שלי
מחקרים רבים מצביעים על צריכת שוקולד מוגזמת בתור אחת הסיבות להשמנת יתר. אז אולי זה נכון ואולי אנחנו מגזימים אבל תמיד אפשר להתעודד במחקרים מדעיים שמצביעים על כך שהשוקולד מכיל חומרים נוגדי חמצון שעשויים לסייע במניעת סרטן ומחלות לב. מה לא עושים בשביל הבריאות?

אז מאיפה כל המוניטין השוויצרי?
למרבה האירוניה, אחת המדינות הידועות ביותר בעולם בענף השוקולד לא הכירה את הממתק אלא בתחילת המאה ה-19. ככל הנראה שהמוניטין הגבוה של המדינה בתחום השוקולד הגיע מעצם העובדה שהיא הראשונה שייצרה שוקולד חלב לקראת סוף אותה המאה. השוויצרים גם בהחלט מפגינים גאוות יחידה בשוקולד שלהם ונחשבים לאכלני השוקולד הגדולים בעולם עם ממוצע של לא פחות מאשר 8 ק"ג בשנה!

התעניינתם בלימודי קורס שוקולטיירים? ייתכן שתמצאו עניין גם בלימודי קורס קונדיטוריה
 
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס שוקולטייר
>>> מתעניין בלימודי שוקולטייר
>>> תפקידו של שוקולטייר
>>> לדעת לעצב עוגות

לצערנו לא נמצא באינדקס ToStudy אף מכללה אשר מלמדת את מה שחיפשת

השאר פרטיך ואנו נחזור אליך במידה ונמצא מכללה מתאימה

שם:   
עיר:   
טלפון:   
מייל:
קראתי ואני מאשר/ת תקנון האתר

תגובות הגולשים למאמר

רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם

addtguva

הודעות אחרונות בפורום בישול

מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ

תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף

מכללת השף
לאתר מכללת השף לחץ כאן
שף
בוגר ה"פרנץ´ קולינרי" בניו יורק. בעל נסיון עשיר בהקמת מסעדות ובניית תפריטים. מומחה לבשרים, לחמים וכן בעל תעודת "סומלייה".שימש כשף של שגריר אוסטרליה בישראל.

נושא ההודעה

 

מחבר

תאריך

קוביקוביעבודה עם סכין
קובי16:29 04-10-2014
האם במהלך הקורס אנחנו נלמד לעבוד עם סכין קצבים באופן מקצועי?
שף בן נרשוביץשף בן נרשוביץכן כמובן
שף בן נרשוביץ16:35 04-10-2014
כן כמובן אנחנו מקדישים לזה פרק נרחב בקורס

למה כדאי ללמוד בישול?

למה כדאי ללמוד בישול?

תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...

קורס בשרים וקצבות

קורס בשרים וקצבות

תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...

ללמוד כיצד לאפות

ללמוד כיצד לאפות

תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...

הדרך להיות ברמן

הדרך להיות ברמן

תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...

יועץ לימודים טלפוני

צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך

ניוזלטר חינם

לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!

הירשם

יועץ לימודים טלפוני

מתעניין בלימודים או במידע נוסף

מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב

קראתי ואני מאשר את תקנון האתר

callus
חיפוש מוסדות לימודים מהיר
  • קורסים ולימודי תעודה
    קורסים ולימודי תעודה

  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • הנדסאים
  • בגרויות ומכינות
  • פסיכומטרי
חפש מוסד לימודים לפי שם
שם: משפחה: עיר: טלפון: מייל:
קראתי ואני מאשר/ת תקנון האתר
כניסת מפרסמים      |      אודותינו      |      תקנון ToStudy      |      מידע למפרסם      |      מפת אתר      |      ערכת פרסום      |      מחשבון ממוצע בגרויות      |      צור קשר
כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
הגדרות נגישות