קורס בשרים וקצבות
סוג לימודים
תחום לימודים
מסלול לימודים

חפש מוסד לפי איזור ועיר

בחר איזור:

בחר עיר:

חפש מוסד לפי איזור ועיר

ימים פתוחים

ימים פתוחים
מחשבון בגרויות
מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכתבה הבאה, ותוכלו לקרוא הכל על הקורס שיכשיר אתכם לכך! לכל הפרטים..>
מגזין בישול, מטבח ומשקאות Article Image

קורס בשרים וקצבות

תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכתבה הבאה, ותוכלו לקרוא את כל הפרטים על הקורס שיכשיר אתכם לכך!
  • |
  • |
  • 11:06
  • |
  • 4189 צפיות
מקצוע הקצבות נחשב לאחד מן העתיקים בעולם, אמנם פעם הקצבים לא היו עובדים במקום מסודר כמו היום, אבל עדיין תפקידם היה חשוב, ואחראי מאוד להכנת הבשר והאוכל לקהל האנשים. למקצוע זה, מורשת רבה בתרבויות שונות, מה שאומר על חשיבותו. ישנן הרבה טכניקות שמשתנות בקצבות, הן יכולות להשתנות בהתאם למדינה בה עובד הקצב, לסגנון, לדת ולפרמטרים נוספים. הקצב נחשב לבעל מקצוע לכל דבר, שתפקידו להכין בשר וסחורות שקשורות אליו למכירה באטליזים ובמרכולים השונים. ישנן המון פרמטרים שצריכים להשקל בעבודתו של הקצב כמו: בחירת החתיכות בגוף החיה, שיקולי הגיינה ובריאות, יעילות, בטיחות, כשרות ועוד.. מעוניינים בלימודי קצבות? הגעתם בדיוק למקום הנכון! כאן, בפורטל הלימודים ToStudy ריכזנו עבורכם את כל המידע הנחוץ על הקורס ומקצוע הקצבות. החל ממסלולי הלימוד השונים, תנאי הקבלה והמוסדות בהם ניתן ללמוד, ועד לכישורים והתכונות שחייבים להיות לכל מועמד ללימודים ועבודה בתחום. לפרטים נוספים..

מה כוללת עבודתו השוטפת של הקצב?
במסגרת עבודתו, אחראי הקצב על מספר נרחב של פעולות שונות שקשורות בתחום, שהמרכזיות שבהן כוללות: התאמת ציוד חיתוך, חידודו, השחזתו ותחזוקו. קבלת, בדיקה ואחסנת הבשר לפני חיתוכו. סידור, חיתוך, קיצוץ וטחינת הבשר למכירה. לשקול ולעטוף את הבשר ולהציגו – כל זה כמובן ברמה הגבוהה ביותר של הגיינה וניקיון. מענה על הזמנות של לקוחות. שמירה על מלאי של ציוד ובשר. שמירה על סטנדרטי בריאות ותברואה בהתאם לדרישות משרד הבריאות ועוד..

הקצב נחשב למקצוע עתיק מאוד, בעל המון תרבויות שונות
הקצב נחשב למקצוע עתיק מאוד, בעל המון תרבויות שונות


לרשימת מוסדות ללימודי קצבות ובשרים באתר הלימודים ToStudy לחצו כאן

תכנית הלימודים
תכנית הלימודים לקורס קצבות יכולה להשתנות במקצת ממוסד למשנהו, אך בדרך כלל הבסיס דומה מאוד. הלימודים משלבים בין לימודים עיוניים למעשיים בפועל שכוללים תרגול במטבח וסטאז'. בין הנושאים הנלמדים בקורס ניתן למצוא: מבוא לקצבות, תברואה והגיינה, תזונה ובשר, פירוק בקר, פירוק בעלי הכנף, יזמות, בטיחות, סוגי בישול של בשר, שירות לקוחות, כשרות, עזרה ראשונה ועוד.. משך הלימודים יכול להשתנות ממוסד למוסד, בדרך כלל הקורס נמשך כחצי שנה בממוצע. בסיום הלימודים, תוענק לזכאים תעודת גמר מטעם המוסד הנבחר, ובחלק ממוסדות הלימודים יוענק גם סל מתנות שכוללים: סט סכינים, מקטורן שף ועוד..

תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי קצבות יכולים גם הם להשתנות ממוסד למשנהו. בדרך כלל הם כוללים את ידיעת השפה העברית וראיון קבלה לבדיקת מידת התאמתו של המועמד לסגנון הלימודים.

מוסדות מקצועיים ללימודי קורס קצבות באתר הלימודים ToStudy
מכללת השף – הלימודים מתקיימים בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע וראשון לציון

אפשרויות תעסוקה
בוגרי קורס קצבות, יוכלו להשתלב בהצלחה בתחום בשלל מקומות תעסוקה כמו: איטליזים, סופרמרקט, מסעדות ועוד.. חלק מבוגרי הקורס, יבחרו לפנות לדרך עצמאית ולפתוח אטליז משל עצמם. 
 
לכתבות מומלצות נוספות
>>> קורס קצבות
>>> קורס עישון בשר
>>> קורסי בישול ומטבח
>>> קורס בישול

לצערנו לא נמצא באינדקס ToStudy אף מכללה אשר מלמדת את מה שחיפשת

השאר פרטיך ואנו נחזור אליך במידה ונמצא מכללה מתאימה

שם:   
עיר:   
טלפון:   
מייל:
קראתי ואני מאשר/ת תקנון האתר

תגובות הגולשים למאמר

רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם

addtguva

הודעות אחרונות בפורום בישול

מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ

תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף

מכללת השף
לאתר מכללת השף לחץ כאן
שף
בוגר ה"פרנץ´ קולינרי" בניו יורק. בעל נסיון עשיר בהקמת מסעדות ובניית תפריטים. מומחה לבשרים, לחמים וכן בעל תעודת "סומלייה".שימש כשף של שגריר אוסטרליה בישראל.

נושא ההודעה

 

מחבר

תאריך

קוביקוביעבודה עם סכין
קובי16:29 04-10-2014
האם במהלך הקורס אנחנו נלמד לעבוד עם סכין קצבים באופן מקצועי?
שף בן נרשוביץשף בן נרשוביץכן כמובן
שף בן נרשוביץ16:35 04-10-2014
כן כמובן אנחנו מקדישים לזה פרק נרחב בקורס

למה כדאי ללמוד בישול?

למה כדאי ללמוד בישול?

תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...

ללמוד כיצד לאפות

ללמוד כיצד לאפות

תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...

הדרך להיות ברמן

הדרך להיות ברמן

תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...

לימודי בישול וטבחות

לימודי בישול וטבחות

מרגישים שיש לכם את זה, שאתם מסוגלים להפוך את התחביב למקצוע? בכתבה הבאה תוכלו לקרוא את כל המידע על קורס בישול וטבחות, ועל כל מההמשך...

יועץ לימודים טלפוני

צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך

ניוזלטר חינם

לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!

הירשם

יועץ לימודים טלפוני

מתעניין בלימודים או במידע נוסף

מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב

קראתי ואני מאשר את תקנון האתר

callus
חיפוש מוסדות לימודים מהיר
  • קורסים ולימודי תעודה
    קורסים ולימודי תעודה

  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • הנדסאים
  • בגרויות ומכינות
  • פסיכומטרי
חפש מוסד לימודים לפי שם
שם: משפחה: עיר: טלפון: מייל:
קראתי ואני מאשר/ת תקנון האתר
כניסת מפרסמים      |      אודותינו      |      תקנון ToStudy      |      מידע למפרסם      |      מפת אתר      |      ערכת פרסום      |      מחשבון ממוצע בגרויות      |      צור קשר
כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
הגדרות נגישות