קורס בשרים וקצבות
מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכתבה הבאה, ותוכלו לקרוא הכל על הקורס שיכשיר אתכם לכך! לכל הפרטים..>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
קורס בשרים וקצבות
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכתבה הבאה, ותוכלו לקרוא את כל הפרטים על הקורס שיכשיר אתכם לכך!
- לידור אבקסיס
- |
-
02/01/2017
- |
-
11:06
- |
-
8272
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
מקצוע הקצבות נחשב לאחד מן העתיקים בעולם, אמנם פעם הקצבים לא היו עובדים במקום מסודר כמו היום, אבל עדיין תפקידם היה חשוב, ואחראי מאוד להכנת הבשר והאוכל לקהל האנשים. למקצוע זה, מורשת רבה בתרבויות שונות, מה שאומר על חשיבותו. ישנן הרבה טכניקות שמשתנות בקצבות, הן יכולות להשתנות בהתאם למדינה בה עובד הקצב, לסגנון, לדת ולפרמטרים נוספים. הקצב נחשב לבעל מקצוע לכל דבר, שתפקידו להכין בשר וסחורות שקשורות אליו למכירה באטליזים ובמרכולים השונים. ישנן המון פרמטרים שצריכים להשקל בעבודתו של הקצב כמו: בחירת החתיכות בגוף החיה, שיקולי הגיינה ובריאות, יעילות, בטיחות, כשרות ועוד.. מעוניינים בלימודי קצבות? הגעתם בדיוק למקום הנכון! כאן, בפורטל הלימודים ToStudy ריכזנו עבורכם את כל המידע הנחוץ על הקורס ומקצוע הקצבות. החל ממסלולי הלימוד השונים, תנאי הקבלה והמוסדות בהם ניתן ללמוד, ועד לכישורים והתכונות שחייבים להיות לכל מועמד ללימודים ועבודה בתחום. לפרטים נוספים..
מה כוללת עבודתו השוטפת של הקצב?
במסגרת עבודתו, אחראי הקצב על מספר נרחב של פעולות שונות שקשורות בתחום, שהמרכזיות שבהן כוללות: התאמת ציוד חיתוך, חידודו, השחזתו ותחזוקו. קבלת, בדיקה ואחסנת הבשר לפני חיתוכו. סידור, חיתוך, קיצוץ וטחינת הבשר למכירה. לשקול ולעטוף את הבשר ולהציגו – כל זה כמובן ברמה הגבוהה ביותר של הגיינה וניקיון. מענה על הזמנות של לקוחות. שמירה על מלאי של ציוד ובשר. שמירה על סטנדרטי בריאות ותברואה בהתאם לדרישות משרד הבריאות ועוד..
|
|
הקצב נחשב למקצוע עתיק מאוד, בעל המון תרבויות שונות
|
|
|
לרשימת מוסדות ללימודי קצבות ובשרים באתר הלימודים ToStudy לחצו כאן
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים לקורס קצבות יכולה להשתנות במקצת ממוסד למשנהו, אך בדרך כלל הבסיס דומה מאוד. הלימודים משלבים בין לימודים עיוניים למעשיים בפועל שכוללים תרגול במטבח וסטאז'. בין הנושאים הנלמדים בקורס ניתן למצוא: מבוא לקצבות, תברואה והגיינה, תזונה ובשר, פירוק בקר, פירוק בעלי הכנף, יזמות, בטיחות, סוגי בישול של בשר, שירות לקוחות, כשרות, עזרה ראשונה ועוד.. משך הלימודים יכול להשתנות ממוסד למוסד, בדרך כלל הקורס נמשך כחצי שנה בממוצע. בסיום הלימודים, תוענק לזכאים תעודת גמר מטעם המוסד הנבחר, ובחלק ממוסדות הלימודים יוענק גם סל מתנות שכוללים: סט סכינים, מקטורן שף ועוד..
תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי קצבות יכולים גם הם להשתנות ממוסד למשנהו. בדרך כלל הם כוללים את ידיעת השפה העברית וראיון קבלה לבדיקת מידת התאמתו של המועמד לסגנון הלימודים.
מוסדות מקצועיים ללימודי קורס קצבות באתר הלימודים ToStudy
מכללת השף – הלימודים מתקיימים בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע וראשון לציון
אפשרויות תעסוקה
בוגרי קורס קצבות, יוכלו להשתלב בהצלחה בתחום בשלל מקומות תעסוקה כמו: איטליזים, סופרמרקט, מסעדות ועוד.. חלק מבוגרי הקורס, יבחרו לפנות לדרך עצמאית ולפתוח אטליז משל עצמם.
לכתבות מומלצות נוספות
>>> קורס קצבות
>>> קורס עישון בשר
>>> קורסי בישול ומטבח
>>> קורס בישול
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...
מרגישים שיש לכם את זה, שאתם מסוגלים להפוך את התחביב למקצוע? בכתבה הבאה תוכלו לקרוא את כל המידע על קורס בישול וטבחות, ועל כל מההמשך...