סוג לימודים
תחום לימודים
מסלול לימודים

חפש מוסד לפי איזור ועיר

בחר איזור:

בחר עיר:

חפש מוסד לפי איזור ועיר

ימים פתוחים


  • מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:
ימים פתוחים
îçùáåï áâøåéåú
שיטת האפייה היא שיטה בעלת ותק היסטורי רב – למעשה יש לה שורשים עוד בתקופה הפרה-היסטורית מזמן שבני אדם החלו לאפות לחם. שיטת האפייה היא חימום תא אפיה והכנסת מזון אל תוכו – וישנן שיטות שונות באפייה כמו למשל תנור המוסק ב>
מגזין בישול, מטבח ומשקאות Article Image

מה לומדים בקורס אפייה?

קורס אפייה הם לרוב קורסי קונספט אשר מכשירים לצורות אפיה שונות – בין אם בהקשר של מנות פתיח, מנה עיקרית או קינוחים. קורסי האפייה יותאמו גם לקהלי יעד שונים כמו מבוגרים עם ניסיון או ללא ניסיון בתחום ולילדים המעוניינים לפתח תחביב טעים.
  • |
  • |
  • 15:49
  • |
  • 2911 צפיות

שיטת האפייה היא שיטה בעלת ותק היסטורי רב – למעשה יש לה שורשים עוד בתקופה הפרה-היסטורית מזמן שבני אדם החלו לאפות לחם. שיטת האפייה היא חימום תא אפיה והכנסת מזון אל תוכו – וישנן שיטות שונות באפייה כמו למשל תנור המוסק באמצעות גז בישול, חשמל, אבנים חמות או לוח מתכת לוהט. במהלך האפייה, המזון מאבד נוזלים תוך כדי החימום ומתייבש. כל חומר גלם מגיב אחרת לשיטות אפייה שונות וישנן טכניקות שמסייעות למזון לשמור על עסיסיות גם תוך הוספת נוזלים בזמן האפייה.

לומדים אודות הכנת מאפים מסוגים שונים
"מאפים" יכולים להיות מלוחים או מתוקים, תפוחים או דקיקים, יבשים או עסיסיים. המאפים השונים עשויים מבצקים שונים; ישנם מאפים על בסיס בצק מקמח אורז, חיטה, שמרים ומסוגי קמחים נוספים אשר כל אחד מאלו מחייב התייחסות שונה למהלך. כל בצק יתאים לסוג אפיה שונה – תחום שמצריך ידע מקצועי נרחב וניסיון. בין סוגי המאפים – לחם, קיש, פיצה, עוגות שונות, בורקס, פאי וטארט.

אפייה אמנות רבת שנים שעוברת מדור לדור אך ניתן גם ללמוד אותה בקורס מקצועי.
אפייה אמנות רבת שנים שעוברת מדור לדור אך ניתן גם ללמוד אותה בקורס מקצועי.

קורסי אפייה בנושאים שונים
את קורסי האפייה ניתן לחלק לסוגים שונים – קורסי אפיה של מאפים מלוחים או של מאפים מתוקים, קורסי אפיית פוטיפורים למתחילים או למתקדמים, קורסי אפיה בשמרים, אפיית טארטים – בצקי בריוש, שמרים במליות שונות, טארטי פירות, הכנת סוגי המליות למאפים, קינוחים מודרניים, לחמים, עוגות מסוגים שונים – בחושות, בצק סוכר, מוס ופאי. ישנם קורסי אפיה למתחילים וקורסי חוג לילדים, קורסי פאטיסרי – אפיה מן המטבח הצרפתי וקורסים אחרים. ישנם קורסים שבהם לומדים גם אודות אפיית פיתות (יתאים להכנה באירועים), בורקסים, לחמניות וקרואסונים.

להכיר את הציוד המתאים
בכל קורס ישנן המלצות לגבי הציוד והמתקנים המתאימים לשימוש; בית הספר לבישול מקנה את האביזרים הדרושים – לרבות תנורים, ציוד מטבח וחומרי גלם. הלומדים מתנסים בחומר הלימוד באמצעים שניתנו להם במהלך השיעור ובליווי של המנחים. היות שמדובר בתחום שיש בו רמת דיוק גבוהה בביצוע, לומדים מידות שונות ואיך לכמת את צריכת המוצרים עבור התוצר הסופי הרצוי ובאמצעות אילוצי הציוד שבנמצא.

סדנאות מילויים, שוקולדים וקרמים
גם על הקרמים ועל המליות השונים חשוב לשים דגש, וכדי לצרף חומר גלם מסוג זה אשר יהיה עשוי ללא דופי ויעשיר את המרקם, ניתן ללמוד בסדנאות מיוחדות לצורך העניין. היות שמדובר על תוצרים קלילים ומתוקים, גם האווירה בסדנה זו היא בהתאם.

לקריאה נוספת בנושא...
קורס בישול לאוכלוסיות מיוחדות
לימודי אפייה


לצערנו לא נמצא באינדקס ToStudy אף מכללה אשר מלמדת את מה שחיפשת

השאר פרטיך ואנו נחזור אליך במידה ונמצא מכללה מתאימה

שם:   
עיר:   
טלפון:   
מייל:

תגובות הגולשים למאמר

רוצה להוסיף תגובה למאמר שקראת? הוסף תגובה ואנו נפרסמה בהקדם

addtguva

הודעות אחרונות בפורום בישול

מנהל/ת פורום:שף בן נרשוביץ

תפקיד:מנהל סניף תל אביב- מכללת השף

מכללת השף
לאתר מכללת השף לחץ כאן
שף
בוגר ה"פרנץ´ קולינרי" בניו יורק. בעל נסיון עשיר בהקמת מסעדות ובניית תפריטים. מומחה לבשרים, לחמים וכן בעל תעודת "סומלייה".שימש כשף של שגריר אוסטרליה בישראל.

נושא ההודעה

 

מחבר

תאריך

עדיעדילימודי תעודה לקונדטוריה
עדי21:32 31-05-2017
אני שומעת בזמן האחרון הרבה דברים טובים על אסטלה כיתת אומן לקונדטוריה.
האם מישהו התנסה ויכול לשתף את הנסיון שלו?
קוביקוביעבודה עם סכין
קובי16:29 04-10-2014
האם במהלך הקורס אנחנו נלמד לעבוד עם סכין קצבים באופן מקצועי?
שף בן נרשוביץשף בן נרשוביץכן כמובן
שף בן נרשוביץ16:35 04-10-2014
כן כמובן אנחנו מקדישים לזה פרק נרחב בקורס

למה כדאי ללמוד בישול?

למה כדאי ללמוד בישול?

תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...

קורס בשרים וקצבות

קורס בשרים וקצבות

תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...

ללמוד כיצד לאפות

ללמוד כיצד לאפות

תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...

הדרך להיות ברמן

הדרך להיות ברמן

תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...

יועץ לימודים טלפוני

צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך

מסלולי לימוד נבחרים

ניוזלטר חינם

לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!

הירשם

יועץ לימודים טלפוני

מתעניין בלימודים או במידע נוסף

מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב

callus
חיפוש מוסדות לימודים מהיר
  • קורסים ולימודי תעודה
    קורסים ולימודי תעודה

  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • הנדסאים
  • בגרויות ומכינות
  • פסיכומטרי
חפש מוסד לימודים לפי שם
שם: משפחה: עיר: טלפון: מייל:
כניסת מפרסמים      |      אודותינו      |      תקנון ToStudy      |      מידע למפרסם      |      מפת אתר      |      ערכת פרסום      |      מחשבון ממוצע בגרויות      |      צור קשר
כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
äâãøåú ðâéùåú