קצת מידע על
תואר ראשון בסטטיסטיקה
סטטיסטיקה מוגדרת כענף מתמטי, העוסק באיסוף נתונים, ניתוחם הכמותי והסקת מסקנות רלוונטיות. סטטיסטיקה מיושמת לרוב על קבוצת מחקר, או על מדגם מייצג שלה. זאת, תוך שהינה בוחנת את המשתנים הקבועים והמשתנים בה, כמו גם את היחס ביניהם. יחד עם תחומים מדעיים אחרים, משמשת הסטטיסטיקה ככלי למחקר ופיתוח בידי אנשי מקצוע רבים, בשלל תחומים כגון: חקלאות, רפואה, פסיכולוגיה, מדעי המדינה, ביולוגיה, מחשבים והיי-טק, פיזיקה, כלכלה, תעשייה וניהול, חינוך ועוד. שלל מאפייני מדע הסטטיסטיקה, ובהם כאלה עיוניים ומעשיים, הינם חיוניים בכל הנוגע להבנה, ניתוח וייעול של מערכות מורכבות.
כיצד מתנהלים לימודי תואר ראשון בסטטיסטיקה?
לימודי סטטיסטיקה נלמדים במגוון מכללות, אוניברסיטאות ובתי ספר להשכלה גבוהה, ומשכם שלוש שנים. זאת, במסלול חד חוגי מורחב, או דו חוגי- המשתנה בהתאם למוסד הלימודי הנבחר. יצוין, כי ניתן לשלב את לימודי התואר הראשון עם קבלת תעודת הוראה בתחום. כך או כך, בנויים המסלולים מכמה חטיבות והתמחויות, כאשר אלה האחרונים מציעים מגוון עצום, דוגמת: קטוריה; ביטוח; פיננסים; קרנות פנסיה; בנקאות; הסתברות; אלגברה לינארית; חשבון אינפיניטיסמלי; תוכנות ומודלים סטטיסטיים; הסקה סטטיסטית; תורת ההתפלגויות; מתמטיקה דיסקרטית; תורת הקבוצות; מבנים אלגבריים; לוגיקה מתמטית ומשוואת דיפרנציאליות; טופולוגיה; תורת המידה; תכנות; ועוד.
מהן אופציות העיסוק העומדות בפני בוגר תואר ראשון בסטטיסטיקה?
מסיימי תואר ראשון בסטטיסטיקה זכאים לקבלת תואר בוגר B.A או B.Sc במתמטיקה. האחרון מהווה בסיס ידע אופטימלי עבור הבוגרים, אשר עשויים עם סיומו להתפתח למספר כיוונים: המשך לימודים אקדמאיים בשלל תחומים כמו סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מתמטיקה, כלכלה, הוראה וכו´; השתלבות במכוני מחקר ו/או עיסוק במחקר עצמאי; השתלבות באקדמיה; עבודה בהוראה ו/או במתמטיקה; והשגת משרה במוסדות פרטיים, ציבוריים ואקדמאיים, בו נדרשת ביצועיהם של יישומי סטטיסטיקה, חוקר ביצועים והסתברות בתחומי כלכלה, פיזיקה, תעשייה, רפואה, ביולוגיה, פסיכולוגיה, מחשבים, היי-טק, ניהול ועוד.