קצת מידע על
תואר ראשון בכימיה
התעשייה הכימית בישראל ובעולם, מסייעת לייצורם של מאות אלפי מוצרים שחלקם הגדול מוכר לכולנו. כך, עוסק הכימאי בתהליכי הפקה וייצור תעשייתיים של פרטים כימיים שערכם הכלכלי גבוה, באמצעות שימוש בחומרי גלם שערכם הכלכלי נמוך. תהליכים אלה הופכים את חומרי הגלם למוצר הסופי, על ידי סדרה של פעולות כימיות רציפות. מדעי הכימיה עוסקים, במהותם, בתכונות של חומרים ובשינויים החלים בהם כחלק מתגובות כימיות שונות. כך, נחשבת הכימיה למדע העוסק בכל הקשור לחומר, החל ממבנהו, דרך תכונותיו וכלה בגלגוליו השונים הקשורים באינטראקציה ובפעולות גומלין.
כיצד מתנהלים לימודי תואר ראשון בכימיה?
לימודי כימיה לקראת תואר ראשון נמשכים כשלוש שנים, בסיומם מקבלים הבוגרים תואר BA בתחום. במקביל, מוצעים לימודים לתואר B.Sc המוסמך למדעים, בהנדסה כימית, האורכים כארבע שנים. כאופציה נוספת ניתן ללמוד את התחום גם במסגרת לימודים הנדסאים במסלולי כימיה, כימיה-טכנולוגיה של המזון, כימיה מעבדתית תעשייתית וכימיה תרופתית. כל אלה משלבים הכשרה תאורטית ומעשית במגוון נושאים ובהם: פיסיקה; כימיה; קינטיקה; תרמודינאמיקה; כימיה פיזיקאלית, אנליטית, אורגנית וקוואנטית; ומתמטיקה. יצוין, כי חלק גדול ממסיימי התואר הראשון ימשיכו ללימודי תואר שני בכימיה או בתחום מקביל.
מהן אופציות התעסוקה הקיימות עבור בוגרי תואר ראשון בכימיה?
בוגרי תואר ראשון בכימיה עשויים להשתלב בשלל תעשיות המשוועות לכוח אדם מסוג זה; זאת, לאור נחיצותה הרבה של הכימיה בכל הנוגע למחקרים ופיתוחים בחברות פרטיות וציבוריות כאחד. כך, בין השאר, יכול כימאי לעסוק בניהול ו/או פיקוח על צוותים המפעילים מתקני ייצור; בפיתוח התמחות בייצור מוצרים ספציפיים; בפיתוח מקורות אנרגיה חדשים; בטיפול בבעיות זיהום ומים; ביישום תעשייתי של תהליכים ביוכימיים ומיקרוביולוגיים; בתעשיית הביו טכנולוגיה; בתעשיית התרופות; בתעשיית הפטרוכימיה; בתעשיית המחשבים; בתעשיית הביטחון; במעבדות אנליטיות; במעבדות מחקר ופיתוח; בהוראה; ובמחקר. כל אלה מציעים לכימאים המשתלבים בהם עבודה מרתקת, כמו גם תנאי העסקה הולמים.