קצת מידע על
תואר ראשון בהיסטוריה
היסטוריה, במהותה, היא מונח המתאר את העבר ואת קורות האנושית מראשית הציוויליזציה. זאת, היות ובתקופה זו החל האדם לתעד את קורותיו, כאשר כל הקודם לה מוגדר כפרה היסטורי ונחקר על ידי הארכיאולוגיה. שאיפתו של היסטוריון היא לחקור, לעקוב, לתעד ולמפות את ההתרחשויות המרכזיות בתולדות האנושות, באמצעות בחינת כתבים ואמצעי מחקר נוספים. לא בכדי, אם כן, כי ללימודי היסטוריה ערך רב בכל הנוגע לשימור העבר ויצירת העתיד. סקרנותו הטבעית של האדם, לצד הצורך בשורשים, שייכות וזיכרון, הפכו את ההיסטוריה למדע מרכזי ומרתק.
מהם מסלולי הלימוד האופציונאליים לשם קבלת תואר ראשון בהיסטוריה?
לימודי תואר ראשון בהיסטוריה אורכים 3 שנים במסלול חד חוגי מורחב, או במסלול דו חוגי המשלב לימודי היסטוריה עם תחומים נוספים וביניהם ספרות, מדעי החברה, מדעי הרוח ועוד. במהלך הלימודים ניתן לבחור בתחום התמחות באחד מכמה מסלולים (המשתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו): היסטורית עם ישראל, היסטוריה של המזרח התיכון, היסטוריה כללית וכו´. עם סיום לימודי התואר יכולים הבוגרים להמשיך ללימודי תואר שני בהיסטוריה מדעי הרוח, מזרחנות, מדעי החברה ועוד. יצוין, כי תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בהיסטוריה עומדים, לרוב, על ממוצע בגרות מינימלי של 80 וציון פסיכומטרי העולה על 450.
מהם תכני הלימוד המוצעים לקראת קבלת תואר ראשון בהיסטוריה?
לימודי היסטוריה ידועים בעושרם ובגיוונם הרב, החושפים את הסטודנטים למגוון רחב של נושאים ובהם: תרבות המערב; היסטוריה פוליטית, תרבותית, דתית ותחיקתית; אירופה במאה ה-19; העת החדשה המוקדמת; העת החדישה; תולדות האסלאם; המאה האמריקאית; אפריקה בעת החדישה; לימודי מזרח תיכון; ארה"ב בעידן המודרני; המהפכה הצרפתית; דיקטטורה ודמוקרטיה; מלחמת העולם השנייה; נאציזם; דת וחברה ביוון הקדומה; קדושים וקדושות; תולדות הנצרות; דת וחברה ביוון הקדומה; לימודי סין; קולנוע וקולוניאליזם; האימפריאליזם הרומי; ועוד.