קצת מידע על
תואר ראשון בספרות
ספרות, במהותה, היא שם המתאר את כלל היצירות האומנותיות המובעות באמצעות מילים כתובות. ספרות נכתבת בכל השפות ומהווה, מאז המצאת הכתב, מאפיין תרבותי עיקרי בתרבויות אין ספור. היצירתות הספרותיות נחלקות לז´אנרים על פי מאפייניהן, או על פי התאמתן לקבוצה מסויימת; סביבן התפתחו ומתפתחות גם כיום תאוריות שונות, המתאגדות יחד תחת תורת הספרות. זו כוללת, בין היתר, התייחסות לתולדות הספרות, למאפייניה, לאופייה האונטולוגי, למעמדה, לאופני הפרשנות שלה ולמקומה בתרבות.
כיצד מתנהלים לימודי תואר ראשון בספרות?
לימודי תואר ראשון בספרות אורכים שלוש שנים, במסלול חד חוגי מורחב או במסלול דו חוגי, המשלב לימודי ספרות עם תחומים נוספים. כך, זכאים המבקשים להשתלב בלימודי תואר ראשון בספרות זכאים לבחור במסלול לימודים אחד מיני רבים: ספרות עברית; ספרות כללית; ספרות עולם; ספרות עם ישראל; סיפורת אמריקנית; שפה וספרות אנגלית; ספרות משווה; ספרה וספרות צרפתית; שפה וספרות ערבית; ועוד. תוך כך ובמקביל, ניתן לשלב את לימודי התואר עם לימודי תעודת הוראה. במסגרת הלימודים רוכשים הסטודנטים מושגי יסוד בתורת הספרות, מנקודות ראות היסטוריות ואנאליטיות, המעניקות בסיס ידע רחב בכל הנוגע ליצירות, מחברים מרכזיים ותקופות ספרותיות.
מהם התכנים המאפיינים לימודי תואר ראשון בספרות?
במהלך לימודי תואר ראשון בספרות נחשפים הסטודנטים למגוון נושאים רחב, וביניהם: מיתולוגיה השוואתית; התקופה המודרנית בשירה, רומן ודרמה; השפעת המורשת היהודית על ספרות מערבית; תורת הספרות ויחסי הגומלין בינה לאמנות; ספרות נשים ופמיניזם; תורת האסתטיקה והספרות; פואטיקה; בסמיוטיקה (מערכות הסימנים בלשון); תורת התרגום ותרגום מעשי; חברה ותרבות; הסטוריה בראי זרמים, אסכולות ויצירות של ספרויות שונות ובחינת השפעתם על כיווני התפתחות הספרות העולמית; מורשת התרבות העתיקה והשלכותיה על הספרות המודרנית; ספרות עברית לדורותיה, תרבות יהודית וספרות עם ישראל; ספרות ימי הביניים; ספרות היידיש והלדינו; ספרות המדרש והאגדה; ספרות החסידות וההשכלה; ספרות עממית; ועוד.