אחד ממסלולי הלימוד החמים ביותר הוא זה של תקשורת. אך יחד עם זאת רק מחצית מבוגרי התואר משתלבים בתחום אחרי שהם מסיימים ללמוד. אחוז ניכר מהבוגרים שכבר עוסקים בתחום מעוניין להישאר ולעסוק בו לתקופה ארוכה. אך יחד עם זאת לימודי התקשורת נחשבים יוקרתיים, ומאפשרים לבוגריהם כישורים והתמצאות רחבה בתחומים משלימים למקצועות כללים בדגש על תחום השיווק והמגזר העצמאי.
פילוח שוק בוגרי לימודי תקשורת
בערך כמחצית בוגרי מסלול תקשורת עובדים בשדה זה כשהם מסיימים ללמוד. יתר בוגרי התואר עוסקים בעבודות אחרות שלא קשורות לתקשורת. הנתונים האלה אגב מאפיינים בוגרי מסלולי תקשורת במרבית המוסדות להשכלה גבוהה. החזרתיות של 50 אחוז חוזרת על עצמה במקרים רבים.
בוגרי לימודים תקשורת משתלבים בשוק העבודה
אכן, בבחינה מדוקדקת יותר עולה שרוב בוגרי המסלול משתלבים בתעשיית הפרסום והשיווק, ולרוב הם משמשים כתקציבאים או מנהלי שיווק. ישנם אחוזים בודדים שמשתלבים בתחום הטלוויזיה לרוב בתפקידי הפקה. ואילו קומץ זעום של בוגרי מסלול תקשורת משתלבים בתחום עוד בטרם התחילו ללמוד בכלל, יתר הסטודנטים מתחילים לעבוד בתחום התקשורת עוד לפני שסיימו ללמוד, חלק מהם מתחיל לעבוד מיד כשהוא מסיים ללמוד או בערך כשנה לאחר סיום לימודיהם.
האם לימודי תקשורת מייצרים קשרים?
בוודאי לא תהיו מזועזעים לגלות שהדרך לפסגה מרוצפת בקומבינות ובקשרים טובים. יש סטודנטים שיוצרים את הקשרים עם האנשים הנכונים עוד בזמן הלימודים, ויש כאלה שהתמזל מזלם להיות מקושרים עוד לפני שהחלו ללמוד. אחוז גבוה של בוגרי מסלול תקשורת מנצלים את הקשרים על מנת להשתלב בתחום, קיימים גם בוגרי מסלול שמצאו עבודה בדרכים יותר מסורתיות כגון מודעות המפורסמות באינטרנט. האפשרות של מודעות בעיתונים, או בפניה יזומה לחברות השמה ולחברות משאבי אנוש הולכת ונעשית נדירה יותר ויותר. נושא נוסף שחשוב לאנשי התקשורת הטריים הוא של הקביעות, ועבור מרביתם הקביעות חשובה ביותר. יחד עם זאת גם עצמאים מיוצגים בכבוד מבחינה מספרית. רק אחוז קטן נחשב ככוח עבודה זמני. תחום התקשורת הוא אחד מהבחירות היותר רווחות של צעירים רבים בישראל בשנים האחרונות.