כמו כל דבר בישראל, גם מבחן ה GMAT מורכב מ4 חלקים או יותר נכון ציונים: ציון מילולי, ציון כמותי, ציון כולל וציון עבור פרק הכתיבה האנליטית. דו"ח הציונים שיישלח אלייך ולמוסדות בהם בחרת. כל אחד מציוני הבחינה ידורג באחוזים בהתאם ליחס התוצאות של הנבחנים האחרים בשלוש השנים האחרונות. הכוונה היא שעושים כאן ממוצע כשהדירוג באחוזים יכול להשתנות על פני השנים אך הציון הגולמי הוא קבוע ומוחלט.
הפרקים המילוליים והכמותיים
הציונים עבור פרקים אלה עומדים על 0- 60 בכל פרק. הסבירות לקבל ציון נמוך מ 9 או גבוה מ 44 בפרק המילולי קלושים מאד. הדבר נכון גם לפרק הכמותי אשר בו נדיר לקבל ציון הנמוך מ 7 וגבוה מ 50. אמנם לא ניתן להשוות בין ציוני הפרקים השונים, אך ישנו מעין טווח רציף של ציונים בכל פרק המאפשר להשוות בין ציוניהם של נבחנים שונים. אחרי ששלב ההשוואות מוצה, חשוב לזכור שגם מי שלא סיים את הפרק בזמן שהוקצב יקבל ציון עבור השאלות עליהן הספיק לענות. אך חשוב לדעת שהשקלול מתייחס למספר השאלות שנענו.
ציון כולל או TOTAL
כולל את הפרק המילולי והכמותי, אך אינו כולל את זה פרק הכתיבה האנליטית. הציון הכולל עומד על בין 200 ל- 800, כששני שליש מהנבחנים עומדים על היחס שבין 400 ל- 600. להתפלגות הציונים במבחן ה GMAT סטיית תקן של כ 100 נקודות ופירושו של דבר הוא ש 68 אחוז מהנבחנים מקבלים ציונים הנעים בין 400 ל- 600. הציון הסופי לא נמדד על רמת הקושי בשל הדרך השיטתית בה מורכב הציון הסופי . שאלות שנותרו ללא מענה יפגעו בציוניו של הנבחן במידה ניכרת לעומת שאלות שנענו באופן שגוי. חלק מהשאלות הנשאלות הן לצורך ניסויי בלבד וככאלה, הן אינן חלק מציון הבחינה.
AWA או ציון בפרק הכתיבה האנליטית
הציון עבור פרק זה הוא למעשה הממוצע של הציונים שהתקבלו עבור החיבורים של ניתוח הנושא וניתוח הטיעון. כל חיבור מדורג בשני דירוגים שונים שלא תלויים זה בזה. כאמור, שקלול של שני הציונים של שני המאמרים היוצרים ציון כללי לפרק הכתיבה האנליטית. טווח הציונים בפרק זה עומד על הטווח שבין 0 ל- 6.
וכעת לחיבורים
החיבורים ייבדקו ע"י מרצים שונים כשהגורמים הבאים נלקחים בחשבון: האיכות הכללית של הרעיונות, יכולת ארגון הרעיונות, נימוקים, יכולת שליטה בשפה האנגלית הכתובה. הציונים בפרק זה מחושבים בנפרד מיתר הציונים והם לא משפיעים כהוא זה על הציונים בפרק המילולי, בפרק הכמותי או על הציון הכולל.