הבלבול בין משאבי אנוש לשירותי אנוש הוא נפוץ מאוד אך מדובר בשני נושאים שונים לחלוטין. כשמו כן הוא – התואר עוסק בשירותים שניתנים לאנוש ולא בניהול כוח אדם. תואר ראשון בשירותי אנוש הוא חיוני ויעיל מאוד בשוק התעסוקה. הוא מאפשר לכל אחד להשתלב בתפקידים הנוגעים לפיתוח וניהול של ארגונים, בין אם מדובר בהיבט העסקי, הציבורי, ארגונים ללא כוונת רווח וכו´. כמו כן תואר זה הוא בסיס להמשך לימודים מתקדמים הן בארץ והן ברחבי העולם.
מה הם בעצם שירותי אנוש?
המושג שירותי אנוש הוא מתעתע ומבלבל לעיתים קרובות עם המושג משאבי אנוש, שעוסק בעיקר בכוח אדם וניהולו. שירותי אנוש באים לידי ביטוי לרוב בגופים ציבוריים, אך מופיעים גם בגופים פרטיים. מדובר על פי רוב בשירותים ציבוריים ועבודה עם קהל. כך למשל ניתנים שירותי אנוש במשרדי הממשלה השונים, בקופות חולים, בבנקים, במערכת המשפטית, בארגונים קהילתיים, במערכת הבריאות ככלל, בייעוץ ארגוני וכו´.
מה בתוכנית הלימודים של תואר ראשון בשירותי אנוש?
הלימודים בתואר ראשון בשירותי אנוש מתרכזים במתן ידע תיאורטי הנוגע לשירותים פסיכולוגיים, לשירותים ארגוניים וחברתיים בעיקר בהיבט העסקי, הציבורי וארגונים ללא מטרת רווח. הלימודים מתמקדים בשלושה היבטים עיקריים: ההיבט המיקרו-לקוח שמתמקד בצרכי הלקוח, באיכות השירות, איסוף מידע מלקוחות וכו´. ההיבט השני הוא הארגוני ומתמקד במבנה הארגון, במסגרת היבט זה נלמדות תיאוריות והתנהגויות ארגוניות, אתיקה, שיווק, ניהול משאבי אנוש וכו´. ההיבט האחרון הוא המאקרו-חברתי ומיקודו בשוק העבודה, בשוק עסקי, בחברה הישראלית וכו´.
אופציות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בשירותי אנוש
הלימודים של שירותי אנוש הם רב-תחומיים וכוללים בהם פסיכולוגיה, פילוסופיה, יסודות ארגון, סוציולוגיה, כלכלה וכו´. בעקבות זאת אופציות התעסוקה לבוגרי תואר זה הם רבות. ההשתלבות תהיה בעיקר במגזר הציבורי ובארגונים שונים. כך למשל יימצאו עצמם בוגרי תואר זה כיועצים ארגוניים, כחלק ממערכת הבריאות, מחלקת שירות לקוחות, ארגונים קהילתיים, יוזמות שונות לשינויים חברתיים וקהילתיים וכו´.