פטנט שנרשם מהווה עבור היוזם שלו זכות שימוש בלעדית. המדינה היא זו שמעניקה לאותו יזמם את זכות השימוש הבלעדית, אך מקציבה את זמן השימוש בו. המסלול לצורך קבלת פטנט על המצאה כרוך בהגשת בקשה לפטנט לגוף האחראי על פטנטים, הבקשה אמורה לפרט את ההמצאה וזאת על מנת לתת למי שעוסק בתחום ההמצאה להבין איך להפעיל את אותה המצאה. רישום הפטנט הוא תלוי טריטוריה, מה שאומר שהפטנט תקף רק במדינות בהן תועד ונרשם.
מאפייני לימודי עריכת פטנטים
יצא לנו (הישראלים) שם של שיאני פטנטים כמעט, אך בכדי לכנות את ההמצאה פטנט ובכך לזכות בזכות שימוש בלעדית חשוב ביותר לבצע כהלכה את כל תהליך רישום הפטנטים, ויש בעלי מקצוע שאמונים על רישום פטנטים והם נקראים עורכי פטנטים. תחום עריכת הפטנטים דורש התמחות ולמידה, שכן תכונות העוסק בתחום הן דיוק, זהירות, קפדנות ועירנות, על עורכי הפטנטים להבין ולשלוט בחוקים ובתקנות רבים.
מה עושים עם לימודי עריכת פטנטים?
בוגרי לימודי עריכת פטנטים יכולים להשתלב כעורכי פטנטים שעובדים במשרדים כשכירים או להיות עצמאיים. עורכי פטנטים ניתן למצוא לרוב במשרדי עורכי דין שתפקידם הוא הגנה על פטנטים, משרדים שעיסוקם קשור לפטנטים וארגונים וחברות אשר יש להן מחלקות שמתמחות אך ורק בפטנטים. קהל היעד המרכזי שלומד את המקצוע הוא של מהנדסים ואדריכלים שמעוניינים להתמחות בעריכת פטנטים.
תכני קורס עריכת פטנטים
קורס עריכת פטנטים מעניק למשתתפים הכשרה מקיפה ויסודית בכל הנוגע לתהליך הערוך של עריכת הפטנט, משלב ניסוח הרעיון, שלב הרישום ברשויות המתאימות וגם ביצוע מעקב והגנה של הפטנט בשוק החופשי. זהו תחום מרתק ואף מסעיר שבו זוכים להכיר אנשים מעניינים ורעיונות שלעתים יכולים להיות מבריקים. תכני קורס עריכת פטנטים כוללים שיעורי עריכה, ניסוח וכתיבת פטנטים, קניין רוחני, סודות מסחריים, חוקי פטנטים, חשיבה עסקית, אתיקה וכדומה.