מוסדות ומפעלים רבים עוסקים בחומרים מסוכנים או בחומרים שמסכנים ופוגעים באיכות הסביבה. לא פעם ולא פעמיים שמענו על מפעלים שפלטו את החומרים הרעילים שלהם ואת השפכים לים או למקורות מים אחרים, או שהשליכו פסולת רעילה לסביבה וכך פגעו באנשים, בחיות ולעתים קרובות יצרו נזק בלתי הפיך לסביבתם. אותם מוסדות ומפעלים תעשייתיים דורשים פיקוח מתמיד ויש לבקר ולאמוד את עבודתם בחומרה הראויה.
חשיבות לימודי בטיחות ואיכות הסביבה
הממונים על הבטיחות ועל איכות הסביבה אחראים על ניהול והטמעת מערכות איכות, לעתים על בטיחות מזון, הם אמונים על מעקב וביצוע מדדי ביצוע מרכזיים ועליהם לוודא שהמפעלים והמוסדות עומדים בתקני איכות הסביבה כגון ISO 9001, עדכון והטמעת נהלים והוראות עבודה בקרב עובדי המפעלים, גהות ואיכות סביבה. במסגרת תפקידם הם אחראים על טיפול והפחתת תלונות צרכנים, עליהם להפיק דוחות ולהפעיל מערך לטיפול בליקויים, הם אחראים על טיפול ומניעת תאונות עבודה, בחינת מוצר בתהליך ומוצר מוגמר, ביצוע מבדקי איכות וכיוצא בזה.
למי מיועדת הכשרת בטיחות ואיכות הסביבה
קהל היעד של הכשרת בטיחות ואיכות הסביבה מורכב מעובדי מוסדות ומפעלים תעשייתיים שנוטלים חלק פעיל בכל אחד משלב הייצור השונים, כמו כן הכשרת בטיחות ואיכות הסביבה מתאימה לעובדי רשויות וממשל שאמונים על רישוי עסקים ומפעלים. גם טכנאי מזון שעובדים במפעלים שעוסקים במזון יכולים להירשם לקורס מתוך רצון לפקח על הנעשה שם, מנהלי מערכות איכות והעוסקים בהנדסה כימית.
מה לומדים בקורס בטיחות ואיכות הסביבה?
קורס בטיחות ואיכות הסביבה מיועד כאמור למי שיש לו רקע וניסיון בעבודה במפעלים ובמוסדות תעשייתיים. במהלך הקורס ילמדו על איכות הסביבה, זיהום אוויר, זיהום מים והים, זיהום הקרקע, אחסון ואבטחת חומרים מסוכנים, תנאים סביבתיים במוסדות ובתעשיות, תנאים סביבתיים במעבדות, סיכוני חשמל ובטיחות, שיטות להטמעת נהלים והוראות עבודה לעובדים, גהות ואיכות הסביבה, הכרת תקני איכות הסביבה הרבים, יצירת ובניית מערך לטיפול בליקויים שונים, נהלי כיבוי אש וכיצוא בזה.