קצת מידע על
תואר שני בפיזיותרפיה
פיזיותרפיה, בהגדרתה, היא תחום רפואי העוסק בשיקום יכולות תפקודיות במטרה להביאן לתפקוד מירבי. שפע תחומי השיקום והטיפול באמצעות פיזיותרפיה הינו כה מקיף ורחב, עד כדי כך שסקירתם ומנייתם הפכה לאתגר של ממש. עם זאת, ניתן להכליל ולומר כי כיום שואפים, באמצעות הפיזיותרפיה, לשקם ולסייע בטיפול בבעיות רפואיות שונות ומגוונות ובהן כאלו נוירולוגיות, גריאטריות, התפתחותיות ועוד. מטרות לימודי התואר השני בפיזיותרפיה הן לתרום לעליה ברמת המקצוע בשדה הקליני, מבלי להרחיק את העוסקים בו ממרחב היחידה והמחלקה; להכשיר פיזיותרפיסטים לביצוע מחקרים קליניים ומדעיים בתחום; ולהוות בסיס מתאים ללימודי תואר שלישי.
כיצד מתנהלים לימודי תואר שני בפיזיותרפיה?
לימודי התואר השני בפיזיותרפיה מוצעים במסלול מחקרי (המשלב כתיבת עבודת תזה) או במסלולים קליניים שאינם כוללים עבודת גמר, במגמות אורתופדיה ונוירולוגיה. היקף הלימודים במסלול הראשון עומד על 31 ש"ס, בעוד זה השני עומד על 41 ש"ס. כמו כן, תנאי הקבלה הנדרשים לקראת המסלול המחקרי יעלה תמיד על אלה המאפיינים מסלול שאינו כזה. כך או כך, נמשכים המסלולים כארבע סמסטרים, בעודם כוללים קורסי חובה ובחירה בממגוון מקצועות.
מהם התכנים המאפיינים לימודי תואר שני בפיזיותרפיה?
לימודי תואר שני בפיזיותרפיה כוללים קורסים ותכנים בנושאי: ביומכניקה (הבסיס המדעי לחקר התנועה); קריאה ביקורתית ו-Evidence Based Practice; נוירופיזיוליה ונוירואנטומיה של הכאב; למידה ובקרה מוטורית, כמו גם יישומה בשיקום; בדיקות אלקטרופיזיולוגיות ואמצעי הדמייה; ניתוח ההליכה כבסיס להחלטות טיפוליות; עדכון שיטות הערכה ושיקום נוירולוגי עקב אירוע מוחי; שיטות הערכה, אבחון וטיפול בשיקום פדיאטרי ובשיקום אורטופדי; ועוד.