הלימודים מתקיימים בעכו, גבעת חביבה, ירושלים, תל אביב ובאר שבע
מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.
על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791
קורס משגיחי כשרות
מבנה הלימודים | | מטרות הקורס: - הבהרה של מושג הכשרות מהותה וחיוביה. - הבנה של גודל אחריות התפקיד. - תיאור השימוש במצרכי מזון כשרים והמושגים כשר וכשר למהדרין. בין נושאי הלימוד: - סקירה כללית על ענף הכשרות (דורשי הכשרות הנהנים משרותי ההשגחה). - תפקיד משגיח הכשרות על הבטיו השונים. - חשיבות הנושא על היבטיו והשלכותיו השונות. - אחריותו של המשגיח. - מבוא למקצוע ולתפקיד. - הכשרת בשר, מליחה, ניקור, צליית כבד + דם + יסודות בניקור וזיהוי בשר. - זיהוי טרפויות בעוף ובבהמה. - חרקים במזון. - טבילת כלים - הכשר כלי-בית - הגעלה וליבון כלים, כולל לפסח. - תרומות ומעשרות + נטע רבעי. - ערלה. - הפרשת חלה. - איסור חדש. - דיני בשר בחלב - יישום ההלכות במטבח מודרני. - דגים + בשר ודגים + חלב ודגים. - תערובות - בשר וחלב ושאר איסורים. - עכו"ם - פת, יין, בישולי עכו"ם. - פסח - הלכות והליכות. - הלכות שביעית. - שבת + טכנולוגיה ושבת. - מועד וחולו של מועד. - טכנולוגיה של המזון + עולם חומרי הגלם. - הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו"ל. - אתיקה מקצועית. - הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית.
* מוכר לפורשי צה"ל ושיקום מביטוח לאומי.
|
|
תנאי קבלה | | - הסכם תנאי לימוד - המועמד מנהל אורח חיים של שומר תורה ומצוות - גילאי 18 ומעלה
|
|
משך הלימודים | | - 22 מפגשים בני 3 שעות מלאות בקבוצות לימוד קטנות |
|
תעודה / הסמכה | | - תעודת משגיח כשרות מטעם הרבנות הראשית לישראל
|
|
התמחות | |
|
|