מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.
על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791
קורס פגמים ביין
מבנה הלימודים | | פגמים ביין הינו נושא בעל חשיבות גדולה בעשיית יין. זיהוי הפגם בזמן מאפשר לרוב לטפל בו. כל אחד מהמפגשים בקורס מיועד לסוג פגמים מסוים ומחולק לשניים: בחלק העיוני תינתן סקירה על הגורמים לפגם, דרכי מניעה ודרכי טיפול, ובחלק המעשי תתקיים טעימת יינות פגומים וזיהוי הפגמים.
מרצה אורח: איתי להט יינן יועץ, בוגר אוניברסיטת אדלייד - אוסטרליה והפקולטה לחקלאות – רחובות. תכנית הקורס: - פגמים שמקורם בחמצון ובחיזור, ניר שחם
הכימיה של תגובת חמצון - חיזור בתירוש וביין, גורמים מאיצי חמצון וגורמים מעכבי חמצון בתהליך עשיית יין, דרכי טיפול ביינות מחומצנים. טעימת יינות מחומצנים. - פגמים מיקרוביאליים, ניר שחם
עולם המיקרואורגניזמים בתירוש וביין, סקירת בקטריות שמרים ועובשים הגורמים לפגמים ביין ופירוט התנאים להופעתם, תיאור הפגם, דרכים למניעתו ודרכים לטיפול בו. טעימת יינות עם פגמים מיקרוביאליים. - פגמים שמקורם בטכנולוגיה ובבקבוק, איתי להט
פגמי גופרית, חוסר יציבות ביין והופעת משקעים ועכירות, מחלת הפקק TCA , חלבונים ביין, דרכי מניעה וטיפול בכל פגם. טעימת יינות פגומים.
* תכנית הקורס כפופה לשינויים |
|
תנאי קבלה | |
|
|
משך הלימודים | |
|
|
תעודה / הסמכה | |
|
|
התמחות | |
|
|