יקב שורק

 

בית ספר לעשיית יין

logo
הלימודים מתקיימים בקיבוץ נחשון ליד בית שמש
בית שמש
מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.

על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791

strip

קורס עשיית יין בחביות



מבנה הלימודים

הקורס מיועד לקבוצה מצומצמת של אוהבי יין ומעניק חוויית יקב אמיתית. במהלך הקורס כל משתתף מייצר יין בחבית עץ אלון בת 225 ליטר. הקורס משלב בתוכו שלושה מרכיבים: הרצאות בנושא עשיית יין, מפגשי טעימת היין בתהליך ומפגשי טיפול ביין. בקורס ניתן דגש רב על הפן האישי ועל העברת חוויית עשיית היין במלואה.

מרצה:
ניר שחם

מקור הענבים:
ענבי מרלו – כרם טל שחר (כרם היקב)
ענבי קברנה סוביניון – כרם חוות ננה, מצפה רמון | אזור הרי יהודה | כרם ספסופה, גליל עליון
ענבי שירז / סירה – כרם ספסופה, גליל עליון | כרם נחשון, גבעות יהודה
ענבי גרנאש, מורבדר וקריניאן – כרם גוש עציון

תכנית הקורס:

  • פתיחה חגיגית, הרצאה: “פילוסופיה של עשיית יין” – עם היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן
  • הרצאה: “עונת הבציר – הבציר, הכנות לתסיסה והתסיסה האדומה” ניר שחם
  • הרצאה: התסיסה הכוהלית – “משחקים” ומניפולציות אפשריות ליצירת סגנונות יין שונים.
  • דיגום ענבים בכרם ובדיקות מעבדה – מעקב אחר תהליך ההבשלה וקביעת מועד הבציר.
  • בציר - יחל עם שחר בכרם / הובלת הענבים אל יקב שורק / מעיכת הענבים, בדיקות המעבדה והכנת התירוש לתהליך התסיסה.
  • התסיסה – מפגשי ערבוב ומעקב אחר התפתחותו של היין התוסס / טעימת מגוון
    יינות תוססים / דיון בהשפעת “זמן הקליפות” על היין ותחזית למועד הסחיטה.
  • סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים ב- "Press"
  • הרצאה: “סיכום עונת הבציר ומעקב אחר התסיסה המלולקטית” - ניר שחם
  • שפיה ראשונה - סיום תסיסה מלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין, העברת היין ליישון בחביות עץ אלון.
  • תיקוני חומצה –בדיקות מעבדה וביצוע תיקוני חומצה בהתאם לצורך.
  • מפגש טעימה.
  • “שולחן ארוך” - טעימת כל יינות משתתפי הקורס סביב שולחן ארוך בטעימה עיוורת.
  • מפגש טעימה. הרצאה בנושא מדיניות העבודה עם SO2 ובדיקות מעבדה.
  • מפגש טעימה והרצאה: חבית עץ האלון כמיכל יישון אופטימאלי ליין האדום.
  • מפגש טעימה.
  • הרצאה: “תהליכי ייצוב היין והכנתו לביקבוק” - ניר שחם.
  • מפגש טעימה – אומנות ה- Blending / יצירת בלנדים עם זנים שונים ובחינת השפעתם.
  • סדרה של שלושה מפגשי טעימה במועדים שונים
  • ביקבוק, מילוי בקבוקים, אריזה ואיסוף היין

* המועד יקבע בהתאם להבשלת הענבים וסיום התסיסות.

* תכנית הקורס כפופה לשינויים

* מפגשי הטעימה יתקיימו בימי שלישי בשעות הערב

* הרצאות יתקיימו בימי שלישי בשעות הערב

* הרצאות יתקיימו בימי שני בשעות הערב.

* הטיפול ביין יקבע לפי הצורך, בתיאום עם המשתתף.

* היינות מתיישנים בחביות משומשות בנות 3-4 מחזורים, ניתן בעלות נוספת לרכוש חבית חדשה.


תנאי קבלה



משך הלימודים

שנה וארבעה חודשים, המפגשים מתקיימים באמצע השבוע.

מועד פתיחה: מדי שנה בחודש יולי


תעודה / הסמכה



התמחות



callus

כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.