הקורס מיועד לקבוצה מצומצמת של אוהבי יין ומעניק חוויית יקב אמיתית. במהלך הקורס כל משתתף מייצר יין בחבית עץ אלון בת 225 ליטר. הקורס משלב בתוכו שלושה מרכיבים: הרצאות בנושא עשיית יין, מפגשי טעימת היין בתהליך ומפגשי טיפול ביין. בקורס ניתן דגש רב על הפן האישי ועל העברת חוויית עשיית היין במלואה.
מרצה: ניר שחם
מקור הענבים: ענבי מרלו – כרם טל שחר (כרם היקב) ענבי קברנה סוביניון – כרם חוות ננה, מצפה רמון | אזור הרי יהודה | כרם ספסופה, גליל עליון ענבי שירז / סירה – כרם ספסופה, גליל עליון | כרם נחשון, גבעות יהודה ענבי גרנאש, מורבדר וקריניאן – כרם גוש עציון תכנית הקורס: - פתיחה חגיגית, הרצאה: “פילוסופיה של עשיית יין” – עם היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן
- הרצאה: “עונת הבציר – הבציר, הכנות לתסיסה והתסיסה האדומה” ניר שחם
- הרצאה: התסיסה הכוהלית – “משחקים” ומניפולציות אפשריות ליצירת סגנונות יין שונים.
- דיגום ענבים בכרם ובדיקות מעבדה – מעקב אחר תהליך ההבשלה וקביעת מועד הבציר.
- בציר - יחל עם שחר בכרם / הובלת הענבים אל יקב שורק / מעיכת הענבים, בדיקות המעבדה והכנת התירוש לתהליך התסיסה.
- התסיסה – מפגשי ערבוב ומעקב אחר התפתחותו של היין התוסס / טעימת מגוון
יינות תוססים / דיון בהשפעת “זמן הקליפות” על היין ותחזית למועד הסחיטה. - סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים ב- "Press"
- הרצאה: “סיכום עונת הבציר ומעקב אחר התסיסה המלולקטית” - ניר שחם
- שפיה ראשונה - סיום תסיסה מלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין, העברת היין ליישון בחביות עץ אלון.
- תיקוני חומצה –בדיקות מעבדה וביצוע תיקוני חומצה בהתאם לצורך.
- מפגש טעימה.
- “שולחן ארוך” - טעימת כל יינות משתתפי הקורס סביב שולחן ארוך בטעימה עיוורת.
- מפגש טעימה. הרצאה בנושא מדיניות העבודה עם SO2 ובדיקות מעבדה.
- מפגש טעימה והרצאה: חבית עץ האלון כמיכל יישון אופטימאלי ליין האדום.
- מפגש טעימה.
- הרצאה: “תהליכי ייצוב היין והכנתו לביקבוק” - ניר שחם.
- מפגש טעימה – אומנות ה- Blending / יצירת בלנדים עם זנים שונים ובחינת השפעתם.
- סדרה של שלושה מפגשי טעימה במועדים שונים
- ביקבוק, מילוי בקבוקים, אריזה ואיסוף היין
* המועד יקבע בהתאם להבשלת הענבים וסיום התסיסות. * תכנית הקורס כפופה לשינויים * מפגשי הטעימה יתקיימו בימי שלישי בשעות הערב * הרצאות יתקיימו בימי שלישי בשעות הערב * הרצאות יתקיימו בימי שני בשעות הערב. * הטיפול ביין יקבע לפי הצורך, בתיאום עם המשתתף. * היינות מתיישנים בחביות משומשות בנות 3-4 מחזורים, ניתן בעלות נוספת לרכוש חבית חדשה. |