מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.
על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791
קורס כימיה של יין ומעבדת יקב בוטיק
מבנה הלימודים | | הקורס מקנה ידע בתהליכים כימיים וביוכימיים ביין ומקשר את הידע לכדי פעולות, טיפולים ובדיקות מעבדה. בין התהליכים: חימצון וחיזור, השימוש ב SO2- ביין, חומצות ביין, היווצרות חומצת חומץ, אלדהידים ואתיל אצטט. כל תהליך או התנהגות כימית של היין ניתנת לבחינה בבדיקת מעבדה. לאחר הלימוד התיאורטי יתרכז הקורס בהקמת מעבדה ובביצוע הלכה למעשה של בדיקות מעבדה.
מרצה: ניר שחם תכנית הקורס: - הרצאה - הרכב היין כמערכת כימית, התנהגות החומצה ביין, חשיבותה ועקרונות תיקוני חומצה, SO2 ביין ומשטר הוספה.
- הקמת מעבדה
הקמת מעבדה ביקב בוטיק – צרכים וציוד. כללי עבודה ושימוש נכון בציוד, לימוד שיטות עבודה במעבדה. חלק מעשי- בדיקות חמיצות: pH, TA , כרומוטוגרפית נייר. בדיקת סוכר ביין ובתירוש: משקל סגולי, רפרקטומטר, בדיקה סוכר שאריתי. - הרצאה: חמצון וחיזור ביין, היווצרות חומצת חומץ אלדהידים ואתיל אצטט
- בדיקות מעבדה מורכבות
לימוד הפרקטיקה של בדיקות מעבדה: אלכוהול VA , SO2 (חומצות נדיפות). הצגת מכשור מודרני לבדיקות מעבדה.
* תכנית הקורס כפופה לשינויים |
|
תנאי קבלה | |
|
|
משך הלימודים | | המפגשים יתקיימו ביום שני בשעה 18:00 וימשכו 3 שעות. |
|
תעודה / הסמכה | |
|
|
התמחות | |
|
|