מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.
על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791
עשיית יין בחבית
מבנה הלימודים | | תכנית זו מוצעת לבוגרי קורס לעשיית יין של יקב שורק. מטרתה לאפשר להכין יין בחבית עץ אלון 225 ליטר בעבודה עצמאית תוך שימוש באמצעים של יקב שורק ובתמיכה המקצועית של ניר שחם יינן היקב. תכנית ייצור יין - בציר - מעיכת הענבים, בדיקות המעבדה והכנת התירוש לתהליך התסיס.
- תסיסה כוהלית - ליווי התהליך בערבובים בטעימה ובבדיקות מעבדה
- סחיטה - מועד הסחיטה יקבע על סמך טעימה ובחינת סגנון היין הרצוי
- התסיסה - מפגש קבוצתי בו יבוצע ערבוב ומעקב אחר התפתחותו של היין התוסס / טעימת מגוון יינות תוססים / דיון בהשפעת "זמן הקליפות" על היין ותחזית למועד הסחיטה.
- סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים בעזרת ה-"Press" / העברת היין ליישון בחביות עץ אלון.
- טעימת יין
- שפייה ראשונה - סיום תסיסה מלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין, תיקון חומצה.
- טעימת היין אחת לחוש, מעקב אחר התפתחותו, שפיות וטיפולי SO2 לפי הצורך
- מפגש טעימה - אומנות ה-Blending / יצירת בלנדים עם זנים שונים ובחינת השפעתם.
- טעימות יין אחת לחודש, הכנות לבקבוק
- ביקבוק, אריזה ואיסוף היין.
* תכנית הקורס כפופה לשינויים בהתאם למועד הבציר * התכנית תחל ביום הבציר בקליטת הענבים ובהכנת התירוש לתסיסה. ניתן ללוות את היין בטעימה ובבדיקות לאורך התסיסה ולקחת חלק בהחלטה על מועד הסחיטה. * תהליך היישון ילווה בטעימות חודשיות ובטיפולים ביין לפי הצורך. הטעימות יתקיימו לנוחיותכם בימי שני או בימי שישי במקביל לעבודה של קורס הדמיג'נים. עובד היקב יסייע בידכם בעבודה. לרוב יתקיימו המפגשים בשלושה מועדים בכל חודש לבחירתכם. * במהלך יישון היין, נקיים מספר פעמים מפגשים מיוחדים אשר יתמקדו בנושא מסוים כגןו: תיקוני חומצה, בלנדים, הכנות לבקבוק. המפגשים יתקיימו בימי שלישי אחה"צ. * היינות מתיישנים בחביות משומשות בנות 3-4 מחזורים, ניתן עלות נוספת לרכוש חבית חדשה.
|
|
תנאי קבלה | |
|
|
משך הלימודים | |
|
|
תעודה / הסמכה | |
|
|
התמחות | |
|
|