קורס יין מעשי יקב שורק, קורס יין יקב שורק

מעוניינים בייעוץ לימודים חינם מנציג יקב שורק?

השאר פרטים ונציג יקב שורק יחזור אליך בהקדם!
קראתי ומאשר את תקנון האתר
logo
הלימודים מתקיימים בקיבוץ נחשון ליד בית שמש
בית שמש
strip

הקורס לעשיית יין



מבנה הלימודים

במסע מופלא של טעם וריח, צעד אחר צעד, עוברים משתתפי הקורס את כל שלבי הכנת היין על ידי ייצור יין אישי: החל מהבשלת הענבים בכרם, דרך בצירתם עם הנץ החמה, יישון היין ועד למילוי הבקבוקים.

קורס הדגל של יקב שורק המשלב לימוד תיאורטי ומעשי. במהלך הקורס כל משתתף יכין יין אישי בדמיג'ן של 25 ליטר ויטפל בו לאורך הקורס בליווי צמוד של יינן היקב - ניר שחם. הקורס מלמד את השלבים העיקריים בייצור היין: מעקב אחר הבשלת הענבים בכרם, הבציר, המעיכה, התסיסה, יישון היין והביקבוק. הקורס מיועד לאוהבי יין, למעוניינים ליצר יין בביתם או לאלה הרוצים להתמקצע ולהעמיק את היכרותם עם עולם היין.

ניתן לבחור ייצור יין מזני הענבים קברנה סוביניון או מרלו.

מרצה:
ניר שחם - יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות, מעביר את הקורס מזה 18 שנים.

מרצה אורח:
היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, יינן יועץ בעל תואר שלישי בייננות.

* לכל המפגשים המעשיים, ניתן לצרף בן/בת זוג ללא עלות נוספת.

תכנית קורס זהה המתקיים בימי שני ניתן לקבל במשרד היקב (הרצאות בערבים ומפגשים מעשיים בבקרים)

תכנית הקורס

  • פתיחה חגיגית, "עונת הבציר - הבציר, הכנות לתסיסה והתסיסה האדומה" ניר שחם
  • הרצאה: "פילוסופיה של עשיית יין" - עם היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן
  • מעקב הבשלה - מפגשי דיגום ענבים בכרם ובדיקות מעבדה - מעקב אחר תהליך ההבשלה וקביעת מועד הבציר על פי סיורים בכרם, טעימת ענבים ובדיקות מעבדה.
  • הבציר - יום חגיגי שיחל עם שחר, בציר ענבים, מעיכה והכנת התירוש לתסיסה, בדיקות מעבדה והרצאה.
  • תסיסה - מעקב אחר התפתחות התירוש והפיכתו ליין בטעימה ובבדיקת מעבדה.
  • סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים בסחיטה (Press), והעברתו להתבגרות בדמיג'נים.
  • הרצאה: "סיכום עונת הבציר ומעקב אחר התסיסה המלולקטית" - ניר שחם.
  • הרצאה: "אומנות הטעימה המקצועית" - הקניית כלים וידע בניתוח יין, מתודולוגיה של טעימת יין. ההרצאה תלווה בטעימת יינות שונים - ניר שחם.
  • שפיה ראשונה - סיום התסיסה המלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין.
  • תיקוני חומצה - לימוד העקרונות, בדיקות מעבדה וביצוע תיקוני חומצה בהתאם לצורך.
  • שבבי עץ - בחינת מצב היין, הוספת שבבי עץ אלון, ביצוע שפייה שנייה בהתאם לצורך.
  • זמירה בכרם וטעימת יינות - לימוד עקרונות הזמירת בכרם יין, התנסות מעשית של מלאכת הזמירה. טעימה ובחינת מצב היין וטיפול בו.
  • טעימה - בחינת מצב היין, לימוד עקרונות עבודה עם SO2.
  • אומנות ה-Blend - בחינת מצב היין, החלטה על Blend (ממסך) עם יינות מזני ענבים שונים.
  • הרצאה: "תהליכי ייצוב היין והכנתו לביקבוק" - ניר שחם.
  • הנכת היין לביקבוק.
  • ביקבוק - מילוי בקבוקים, אריזה ואיסוף היין.
  • מסיבת סיום - טקס סיום, חלוקת תעודות, טעימת כל היינות שהוכנו בקורס, מלווה בכיבוד.

* מועד הבציר יקבע בהתאם להבשלת הענבים וסיום התסיסות.

* שעות המפגשים: הרצאות בימי שישי בין השעות 09:00-13:00. המפגשים המעשיים: בבקרים בשעות שונות.

* תכנית הקורס כפופה לשינויים.



תנאי קבלה



משך הלימודים

הקורס כולל 18 מפגשים ונמשך שנה.

* ניתן להשתתף בקורס המתקיים בימי שני או בקורס המתקיים בימי שישי.

מועדי פתיחה:
מידי שנה בחודש יולי


תעודה / הסמכה



התמחות



callus

כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
הגדרות נגישות