מבנה הלימודים | | מטרת התוכניות:
לימודים מתקדמים כהכנה לבחינות הסיווג המקצועי בטבחות.
הלימודים מיועדים לטבחים העונים על הקריטריונים הבאים:
סוג 2 בטבחות: מי שעבד לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג1. בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 5 שנים לפחות, ללא תעודה. נושאי לימוד נבחרים: תכנון מטבח, נוזלים, רטבים ומרקים, חלקי בקר ושיטות בישול, ירקות ופחמימות, עופות ודגים, המטבח הקר, תזונה ,טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, חישובי עלויות ותמחור מזון.
סוג 3 בטבחות: מי שעבד לפחות שנה לאחר קבלת תעודה סוג 2. בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 7 שנים לפחות, ללא תעודה. נושאי לימוד נבחרים: ניהול ארגוני ותכנון מטבח, מגדנאות, מאכלים צמחוניים ודיאטטיים, טרמינולוגיה, תברואה ותזונה, מנות ביניים, תחשיבי מזון בתפריט, דיני כשרות, בטיחות וגיהות.
סוג 4 בטבחות: מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 3. בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 8 שנים לפחות, ללא תעודה. נושאי לימוד נבחרים: בקר, עגל, כבש, בעלי כנף ,דגים ,מטבח קר, מוצרי פסטה, ירקות, תפו"א, מגדאות, תפריטים, דיני עבודה, תחשיבי מזון בתפריט, ביקורת מזון ומשקאות, טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, רכש מזון, בטיחות וגיהות, יסודות הניהול.
* הקורסים כוללים לימוד עיוניים ומעשיים ומבחנים פנימיים. * בסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד התמ"ת, כולל ציוני מגן.
ציוני מעבר במבחני משרד התמ"ת |
משך הלימודים | | סוג 2 - 186 ש"ל, 24 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00
סוג 3 - 200 ש"ל, 25מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00.
סוג 4 - 302 ש"ל, 28 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00. (כולל התמחות מעשית). |