קורס ניהול מזון, משקאות ומסעדות מכללת רימונים המכללה למלונאות, קולינריה וקריירה

מעוניינים בייעוץ לימודים חינם מנציג מכללת רימונים בטבריה?

השאר פרטים ונציג מכללת רימונים בטבריה יחזור אליך בהקדם!
קראתי ומאשר את תקנון האתר
logo
הלימודים מתקיימים בטבריה
טבריה

מפת הגעה

קמפוס מכללת רימונים
דרך המרחצאות, ת.ד 22 טבריה
המשך...
strip

קורס ניהול מזון, משקאות ומסעדות



מבנה הלימודים

מטרות התוכנית:
תוכנית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות  מסעדנות  משקאות ואומנות הבישול  בהיבט מקצועי רחב. מסלול זה מקנה , מחד , ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים , ומאידך , הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים. הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון.

המשך לימודים לתואר:
בוגרי המסלול יהיו זכאים לנקודות זכות אקדמיות ללימודי תואר B.A בתיירות ובמלונאות במכללה האקדמית עמק הירדן.

נושאי לימוד נבחרים:
•מבוא - עולם המסעדות –תרבות האוכל , ענף המסעדות בישראל , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה.
•אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.◦קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים.
◦מנות אחרונות  – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
◦עיצוב והגשת מנות במסעדה.
◦תכנון וניהול צוות הטבחים.

•מבוא לתזונה ולתברואה.
•הקמת מסעדה חדשה –קונספט , תכנון ובניית תפריט , בדיקת כדאיות, עיצוב , מטבח וציוד , זרימת  עבודה , מיחשוב.
•תדמית שיווקית -בניית תוכנית שיווקית , יצירת תדמית ומותג , פרסום ויחסי ציבור.
•היבטים משפטיים -אישורים ורישוי עסקים.
•תפעול מסעדות
•ביקורת מזון ומשקאות -תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט.
•ניהול באר ויינות -ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים.
•הפקת אירועים
•יסודות הניהול והנעת צוות.
•מבוא לתורת המלונאות והאירוח.
•ניהול עיסקי –  ניהול רווחי , דוחו"ת פיננסיים.
•סיורים מקצועיים.
•סטאג'.


תנאי קבלה

לכל מי שעובד בתחום מזון ומשקאות:
אקונומים , מסעדות , חדרי אוכל , אולמות אירועים , בארים, בתי קפה חברות קייטרינג , בתי מלון , בתי חולים , מוסדות לקשישים, בעלי ניסיון מקצועי בתחום המעוניינים לרכוש השכלה מקצועית מעודכנת.
חסרי ידע מקצועי בתחום המעוניינים להכשיר עצמם למקצוע.
בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות).
המעוניינים בהמשך לימודים לתואר B.A בתיירות ומלונאות יצטרכו לעמוד בתנאי הקבלה של המכללה האקדמית עמק הירדן (בגרות בציון ממוצע של 78 ופסיכומטרי – 500 לפחות).
אנגלית ברמה טובה.
מבחן כניסה.
ועדת קבלה – ראיון אישי

משך הלימודים

תוכנית הלימודים כוללת: 570 ש"ל.
הלימודים יתפרסו על פני 10 חודשי לימוד.
יומיים בשבוע בין השעות 08:00-15:00 , ו- 16:00-21:00 , וכן ימי לימוד מרוכזים לפי תוכנית שונה מסימסטר לסימסטר.
הלימודים כוללים קורסים ברמה אקדמית וקורסים מקצועיים.
הלימודים כוללים לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים.

תעודה / הסמכה

לעומדים בדרישות הלימודים תוענק תעודת גמר: בוגר מסלול:
"ניהול מזון משקאות ומסעדות".


התמחות

המסלול כולל התמחות מעשית – סטאג' של 160 ש"ל

callus

כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
הגדרות נגישות