מטרת התכנית הינה להכשיר בוגרים וסטודנטים להוראה בפסיכולוגיה/סוציולוגיה ולסייע לתלמידיהם העתידיים לפתח ראייה רחבה וכוללת של ההתנהגות האנושית ברמת הפרט, הארגון והחברה. הלימודים חושפים את הדור הבא לשאלות מחקריות בנושא המציאות הישראלית רבת הפנים והתמודדות היום יומית של היחיד באופן אישי וחברתי.
המסלול מקנה תעודת הוראה לחינוך העל יסודי בלימודי מדעי החברה בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ומיועד למי שרואים עצמם למובילים בחינוך תלמידים בבתי הספר התיכוניים מכיתה י'–י"ב לשם הכנתם לבחינות הבגרות.
תכנית הלימודים לתעודת הוראה בחטיבת העל יסודי כוללת: לימודי חינוך, לימודי פדגוגיה, מתודיקה ואוריינות, התנסות מעשית. לימודי העשרה נלמדים כחלק מהתואר.
לרשות הסטודנטים באוניברסיטה עומד מרכז סימולציות מתקדם, המאפשר שיפור יכולות מקצועיות באמצעות התנסות בתרחישים שונים המבוססים על אירועים מהעולם המקצועי.
הכשרת הסטודנטים כמורים לפסיכולוגיה וסוציולוגיה מתבצעת בשלושה מישורים:
- התיאורטי: לימוד מעמיק של רזי מקצועות מדעי החברה, עם דגש על לימודי הפסיכולוגיה והסוציולוגיה.
- המעשי: התנסות בהוראה בתנאי אמת; התאמת ההוראה לקבוצת הלומדים; צפייה בהוראה של מורים מנוסים וניתוחה; פיתוח יכולת רפלקטיבית של העשייה החינוכית; התמודדות עם דילמות חינוכיות בכיתה.
- החינוכי: פיתוח מיומנויות ההוראה; פיתוח מיומנויות למידה וחשיבה אצל התלמידים; הקניית כלים להכרות עם מערכת החינוך.
ההכשרה פותחת אופקים גם בתחומי הדרכה, חינוך והוראה לא פורמאלית. תכנית הלימודים מיועדת לבוגרי תואר בפסיכולוגיה/סוציולוגיה ולסטודנטים המעוניינים לרכוש תעודת הוראה לתיכונים, במהלך הלימודים לתואר או לאחריו. |