logo
הלימודים מתקיימים בבני ברק, חיפה, באר שבע, רחובות, נתניה, חדרה, אשדוד וצפת
אשדוד
באר שבע
בני ברק
חדרה
חיפה
נתניה
צפת
רחובות
מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.

על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791

strip

שחיטת עופות



מבנה הלימודים

עתידים קורא לך –לשוחט העתידי להצטרף להכשרה על מנת להיות תלמיד חכם ובנוסף להשתלב במקצוע הלכה ולהתפרנס בכבוד.


מסלול מיוחד לבעלי תשובה
כל מוסרי השיעורים ואנשי הסגל מאושרים ע"י ועדת פיקוח רבני וממשלתי בעלי תעודת הוראה וגישה מקצועית –בשבילנו כל תלמיד הוא עולם-ומעכשיו כל אחד יכול –הכשרה של שוחט עופות היא מותאמת לכל אדם הנמשך ממזל מאדים -ההכשרה של שוחט עופות מתקיימת בכל הארץ בפריסה ארצית מרכז-שפלה –דרום-צפון.

תיאור תפקיד שוחט עופות
תהליך הלמידה הוא מחולק לעיוני ומעשי כאשר העיוני נלמד מספרים רבים שנכתבו ע"י תלמידי חכמים מופלגים בתחום כגון הרב הגאון ר' שלמה מחפוד שליט"א ראש בד"ץ יורה דעה ורב שכונות נווה אחיעזר ושיכון ו בבני ברק עיר הקדש ועוד ספרים כדוגמת השיטות וספר מערכת השולחן כאשר הספר העיקרי עליו מתבססים הוא השולחן ערוך יורה דעה למרן הבית יוסף ונושאי כליו וכן ספר כף החיים הלכות שחיטה וטור בית יוסף החלק העיוני הוא כמים שאין להם סוף ואפשר להעמיק כל החיים ולא להגיע למיצוי מאידך השחיטה עושה את שלה ועם הזמן התלמיד מתמקצע ונהפך למומחה המבוקש בכל מקום -מה שצוות חכמי התורה של פיקוח והנהלת מרכז הכשרה עתידים ראו לנכון זה ללמד את עיקרי ההלכה הנחוצים לשוחט והתמודדות במשחטות- נסקור בקצרה את תהליך השחיטה וההתמודדות הצריך להיזהר בהם ובפרט אחר שינוי המציאות של גידול העופות יש בעיות חמורות שלא ניתן להסתמך עליהן.

כגון בדיקות הריאה וצומת הגידים שרוב הכשרים המסתמכים על חזקות ועל רוב אמנם לפי המציאות בת ימינו שיש מיעוט המצוי של טריפות בריאות ובצומת הגידים(יוסבר בהמשך) כבר אי אפשר להסתמך עליהן ולמעשה הכול טעון בדיקה בצורה יסודית

הובלת ושינוע העופות
נעשה שימוש בכלובים המשמשים להובלת העופות מהלולים למשחטות אחת הבעיות הקשות ביותר שחלק ניכר מן העופות מגיעים למשחטה במצב שהם כבר טריפה( פציעה שעתידה למות ממנו) הפועלים מעמיסים את העופות מהלול אל הכלובים שגבוהים בגובה של מטר וארבעים זורקים אותם מלמעלה ללמטה אל תחתית הכלוב כשהם ביחד הרבה עופות והעופות נופלים אחד על השני מגובה רב ומקבלים מכה באברים או בראש וכיון שהכלוב גדול ורוצים לחלק אותו לתאים אחרי שמעמיסים את הקרקעית בעופות סוגרים את הסורג שיסגור את התא הראשון ונוצר רצפה לתא השני שמעליו ומפילים את הסורג הסוגר וכתוצאה מכך העופות נחבטים שוב והרי שחלק מהעופות כבר היו נפולות
(נפל העוף וקיבל מכה ) הגולגולת שהם טריפות גמורות ואסור להוציא את העופות לשחיטה בלא בדיקה נוספת וזה מלבד הצער בעלי חיים הנוראי שקיים בשיטה זו של העמסה

זריקות
כפי הידוע היום התרנגולים אינם גדלים בחצר או במרחב פתוח ורועה את מזונו לבדו אלא הוא למעשה גדל בלולים מאד צפופים ותוך זמן קצר מאד של חודש וחצי מאז שהוא בוקע מהביצה עד שהוא מגיע לשלב שהוא מגיע לשחיטה וכדי שיוכלו לגדול בקצב מזורז ובתנאים צפופים שכאלו הוא צריך לקבל הרבה מאד זריקות וחיסונים שיהיה כשיר לעמוד במשימה של שחיטה אלא שאם הזריקות מתעוררות בעיות קשות מאד של טרפות זריקות שניתנות בצוואר יכולות לגרום לטריפה וכן בכנפיים מחשש לנקב בריאה וכן בשוק ובחזה הזריקות מותרות רק תחת השגחה צמודה למעשה משתדלים לא להגיע לזריקות כלל וכלל.

שלב הסכין
העיקר והחשוב הוא הסכין – הסכין נבדקת גם לפני השחיטה וגם אחרי השחיטה בדיקה רטובה- בדיקה יבשה בדיקות באמצע השחיטה והכול שחלילה לא ייוצר מצב של כבדות בידי השוחט ללא הרגש ולכן תיקנו במשחטות אדם מיוחד שבודק סכינים ולפני שעולים על ליין השחיטה מעבירים לבדיקה אצל הבודק שיאשר בדיקתם.

הגשת העוף לשוחט
מגישים את העוף לשוחט כשהוא תפוס בכנפיו השוחט תופס את העוף ומרגיש בידיו האם יש שבר חלילה בכנפי העוף והיה אם מוצא שיש שבר אחר השחיטה עוף זה מועבר למיכל העופות שנתעוררה בהם ספק שאלה והיה אם וכאשר יוכשר יהיה תחת השם כשר אבל לא יכניסו אותו אל העופות המוגדרים חלק.

כמות שחיטת העופות בדקה
ישנם הבדלים מהותיים בין הכשרויות של כמה עופות שוחטים בדקה יש המהדרים ל11 עופות בדקה לשוחט וישנם שוחטים המסוגלים לשחוט 30 ו40 עופות לדקה בכשרות רגילה ואף יותר משמרת עבודה של השוחטים היא בערך ארבע שעות שבהם שוחטים כמחצית השעה ונחים כמחצית השעה.

ההשגחה
בכל שחיטה נמצאים גם משגיחים שתפקידם לבדוק ריאות משגיחים שבודקים צומת הגידים משגיח לצרירות הדם משגיח למליחה משגיח לפירוקי העוף משגיח שמסתובב ומפקח ואחראי על הכול.

בדיקת הריאות
הריאות מוצאים על ידי פועלים באופן ידני ולא במכונה ששואבת אותם כדי שלא תקרע הריאה והם נשארים מחוברים באשכול לעוף אם נשארה ריאה בפנים אחר ההוצאה המשגיח מוציא אותה בעצמו- ריאה שנפלה – העוף ישר עובר ל"כשר" ומוצא מהליין של החלק אין הסתמכות בזה על שום קולא לא של "מיעוט המצוי" ולא של שאר קולות כל עוף עובר בדיקה מאד יסודית
הבדיקה נעשית בהסתכלות ובעיון רב כשהריאות תלויים על האשכול של חלקי פנים של העוף אחר כך הבודק תולש את הריאה בסכין וממשש אותה בידיו הבודק של הריאה גם מסתכל בנוסף על הקורקבן לראות שלא נתחב בו מחט או מסמר מהירות הליין איטית ביותר עד שתים עשרה עופות בדקה מספיק לבדיקה עיונית חזקה על כל ריאה וריאה בדיקות העופות מגיעים ע"י ליין עם שאקלים (טבעות ברזל) שתופסים את העופות כל ליין צבוע בצבע אחר כדי שלא יהיה שום בלבול וחילוף.

בדיקת צומת הגידים
כל רגל ורגל נפתחת ע"י המשגיח בעצמו יש חשיבות עצומה לפתיחת הפתח הנכון לבדיקת צומת הגידים ולכן נעשית על ידי המשגיח ולא על ידי פועל הבדיקה נעשית במתינות לא יותר משתים עשרה עופות לדקה על ידי הכנסת האצבע למישוש בין הגידים ומתיחה תוך כדי הסתכלות חדה לבדוק שלא נמס הגיד או ניתק בגלל איזה חיידק הבדיקה נעשית על ידי מומחים היטב שיודעים להרגיש את המתיחות האם יש איזה ניתוק למעלה או שיש גיד ששוכב על גיד מנותק ומכסה אותו ורק על ידי המתיחה זה מתגלה לרוב הסדר בדיקת הריאה ולאחר מכן בדיקת הגידים אם מתגלים בשחיטה מסוימת יותר בעיות של גידים הופכים את הסדר ומקדימים את בדיקת הגידים לריאה.

בדיקת בוקא דאטמא
המשגיח בעצמו חותך בסכין במקום חיבור הירך לעצם הכנף כדי לראות שלא נשמטה שם עצם הירך

הטחולים
נבדקים אחד לאחד כמו בדיקת אורז כדי לראות שלא נשאר עליהם איזה חתיכה מהכבד שתפריע למליחה. ואם יש איזה חתיכת כבד שנדבקה בטחול המשגיח חותך אותה ומוציאה וכן בודקים בשומן הקורקבן שלא נדבק אליו חלק מהכבד.

עופות שנפסלו
ניתנים על מסוע (סרט נע) שמוציא אותם מיד מחדר השחיטה, המשואה עוברת תוך חור בקיר לחדר אחר שאין לו שום כניסה ממתחם השחיטה ושם הם נאספים ומסומנים היטב כעופות טריפה אין שום אפשרות של עירוב וחזרה מחדר הטריפה עופות שנפסלו מחלק והם מיועדים לכשר ניתנים תוך ארגזים מיוחדים אי אפשר להוציא מהארגז עוף שנכנס לשם לערך כל עשר עופות שבארגז הארגז מתפנה למקום אחר העופות מסומנים על ידי שחותכים את הרגל

חיתוך העוף

עד שהעוף מגיע למליחה הוא עובר כמה חתיכות וכמה שטיפות חתיכה ראשונה היא חיתוך גב העוף – החיתוך הוא לכל אורך גב העוף ואז שוטפים את העוף כשהוא פתוח במים ולחץ אויר לקבלת ניקיון מלא של העוף אחר כך חותכים את קצות הכנפיים שקשה למלח להגיע לשם. אם יש מכות וצרירות דם בכנף חותכים וזורקים את כל הכנף אחר כך חותכים את שפיץ הגרון וכן את המקום שיש שם חיבור לגידים עוד חותכים תחת הכנפיים במקום החיבור לגוף העוף משום הגיד דם שעובר שם הכל נעשה על ידי בדיקה של המשגיח שנותן את לבו לראות שאין שם חשש של שבירת עצם הכנף גם חותכים כל מקומות שיש בה מכות דם וקורעים את העור שם כדי שתגיע המליחה לכל מקום אחר חיתוך העוף המשגיח בודק שלא נשארו בעוף שום חלקי פנים למעשה עושים את המליחה בכל מקום משני צדדים ולא מסתמכים על מליחה מצד אחד ולכן בירך העוף (המשולש) שואבים את הכליות הדבוקות שם על ידי מכונת וואקום כיון שאין המלח מגיע להם משני הצדדים גם מוציאים את הכליה מחמת שיש עופות שמנים שהשומן שלהם מכסה את הכליה ולא מגיע שום מלח לכליה

המליחה
המליחה נעשית בכמויות גדולות של מלח תוך הדגשה על הכנסת המלח בכל מיני כפלים ומקומות נסתרים
ניפוץ המלח העופות נופלים מגובה אל סרט מסוע השטיפה וכך מתנפץ מהם המלח תוך כדי נפילה נשטפים העופות מהמלח (כדי שיכנס כמה שפחות מלח לבריכות השטיפה) משם הם מועברים על ידי המסוע אל בריכות השטיפה
בריכות השטיפה העופות מוכנסים לשלשה בריכות מים ענקיות מאחת לשנייה ומשם לשלשית העברה בין הבריכות היא על ידי חילזון בבריכות מותקנים מסנני מים שכל הזמן מסננים את המלח מן המים סימון העופות השלמים כל עוף מסומן בשתי מדבקות רגל ופלומבה העופות של החלק נארזים בתוך שקיות מיוחדות עם הלוגו של הכשרות כדי שיהיה חותם בתוך חותם כך שאין יותר חשש של בשר שנתעלם מן העין.

העופות המפורקים
מוכנסים לתוך מגשיות שנסגרות עם ניילון נצמד על הניילון מודבקת מדבקה של ההכשר ומתחת המגשית נוספת עוד מדבקה מיוחדת של ההכשר באופן שאי אפשר לפתוח את המגשית בלי לקרוע את הניילון כל המגשיות עם פלומבות ההכשר

הכבדים והלבבות
שעדיין צריכים הכשרה מן הדם נכנסים לתוך מגשיות עם תחתית עם שתי שכבות כך שתספוג את כל הציר שיוצא מהם כדי שלא יהיה חשש של כבוש
זהו רק תמצית של ההליך ובמהלך הקורס לומדים את הכול ביסודיות עם רב מורה שנותן ביטחון לתלמיד לשחוט גם בהיבט העיוני וגם הפראקטי


תנאי קבלה

אדם חרדי /דתי השומר תורה ומצוות/הקובע עיתים לתורה/המקבל על עצמו את תקנון הלימודים/רצינות בזמני הלימוד/חזרה ושינון ההלכות בבית/ידיים יציבות ולא רועדות/שאינו חושש ורגיש לדם/שראייתו תקינה /תשלום שכר הלימוד

משך הלימודים



תעודה / הסמכה



התמחות



callus

כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.