logo
הלימודים מתקיימים בבני ברק, חיפה, באר שבע, רחובות, נתניה, חדרה, אשדוד וצפת
אשדוד
באר שבע
בני ברק
חדרה
חיפה
נתניה
צפת
רחובות
מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.

על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791

strip

הכשרה למשגיח כשרות



מבנה הלימודים

עתידים קורא לך –למשגיח העתידי להצטרף להכשרה על מנת להיות תלמיד חכם ובנוסף להשתלב במקצוע הלכה ולהתפרנס בכבוד.

מסלול מיוחד לבעלי תשובה
כל מוסרי השיעורים ואנשי הסגל מאושרים ע"י ועדת פיקוח רבני וממשלתי בעלי תעודת הוראה וגישה מקצועית –בשבילנו כל תלמיד הוא עולם-ומעכשיו כל אחד יכול –הכשרה של משגיח כשרות הוא חובה לכל בית בלי יוצא מן הכלל-ההכשרה של משגיח כשרות מתקיימת בכל הארץ בפריסה ארצית מרכז-שפלה –דרום-צפון
מרכז ההכשרה בנשיאות גדולי הרבנים ונשיאי הדור מכל העדות ומכל הזרמים.


מיהו משגיח כשרות?
משגיח כשרות הינו אדם המפקח על דברים הנעשים בתוך מטבחים מתועשים של בתי מלון/בתי מסעדות /מפעלים/ אולמות/ ובכל תעשיית המזון – הפיקוח הוא על תרומות ומעשרות שבוצעו כדת וכדין- הפרשת חלה-טבילת כלים חדשים שנרכשו –הגעלת כלים לכלים שנטרפו או להכשרתם לפסח -ליבון כלים –בישול גוי ועוד נושאים רבים ומגוונים הסובבים כל אדם יהודי באשר הוא כל חייו -בו בזמן שהמשגיח הפועל מטעם הרבנות הראשית מעביר מידע לממונים שהכל תקין והכל מבוצע על אמות מידות הלכתיות או אז מבוצעת נתינת תעודת כשרות או מטעם הרבנות הראשית –בכל עיר ועיר מתוקן רשות הממונה על נושאי הדת וההלכה הנקראת מועצה דתית מחלקה זאת מונה אלפי בתי אוכל אשר קיבלו על עצמם להיות תחת הכשרות המהודרת של רבנות- מחלקה זאת באה בעצם לתת לציבור ענק אשר מעוניין בקפידות יתירה על הנכנס לפיו מענה הולם , משכך המחלקה דואגת כי מקבלי התעודת הכשרות יתחייבו לקיים כל הידורי הכשרות הנהוגות בכל זרמי הציבור ועדותיו.


עוד היא שמה לעצמה מטרה של שירותי דת הן בפתיחת תיק לנישואין /מקוה/עירובין/ והן לכשרות למסעדות אולם שמחות –לשמחתנו נושאי הכשרות היום לא קיים רק אצל חרדים אדוקים אלא רוב העם שומר על כשרות אחד יותר ואחד פחות הצד השווה שבכולן שהן מודעים למעלות שישנן בכשרות מעבר לצו המלך ה' יתברך -אוכל כשר יותר נקי יותר מפוקח יש הרבה עינים על מה שמכניסים לפה אין סודות מקצוע למה שמכניסים לבטן זו הבריאות שלנו ואסור לזלזל בזה כלל וכלל-יש כמובן היום רפורמה גדולה בכל נושא מעמד משגיח כשרות זה לא עובד ניקיון ולא חצי טבח כמו שהרבה בעלי מסעדות וסטקיות חושבים לעצמן שחבל על הכסף.. שהם נותנים למשגיח כי הרי הוא לא עושה כלום.. חוץ מלפקח ולהסתכל אז מבקשים ממנו שישטוף וינקה על הדרך.

לא אצלנו. בהכשרה אצלנו יש קודים ברורים וחדים מההתחלה מה זה משגיח- אם המשגיח ירגיל את בעל העסק זו בעיה -עבודתו של המשגיח היא לא פיזית אלא ערנות מתמדת מתחיל בתעודות משלוח של סחורות מהיכן הם מגיעות אם יש יחס בין המשלוח לבין מה שכתוב בתעודה להות קצת ערמומי במובן הטוב של חוסר תמימות בלסמוך על בעל העסק גם אם הוא עם זקן ארוך וכיפה גדולה וגם חוטי הציצית יוצאים ממכנסיו.. לא ניתן לסמוך כי הוא נוגע בדבר יש לו משמעות גדולה בכיס ולכן הוא בוודאי יורה היתר לעצמו עם כל מיני נימוקים הילכתיים בהכשרת השרץ עם ק"ן טעמים שזה הפסד מרובה ..ויש להקל.. וטירחא דציבורא.. לכן אם אדם לא יעבור את ההכשרה אצל גופים מוסמכים שחשוב להם שהמשגיח יהיה משגיח מוצלח מעורה ..מבין דבר מתוך דבר ..פלפל.. מה שנקרא. וגם מצד שני להיות חביב ונעים הליכות אדם עם אצילות שגם אם יש דבר חריג בהתנהלות של בעל המקום לא יעשה מהומות וחילול ה' אלא הכול בנועם ודרכי נועם תוך מתן הזדמנות שנייה לסור מדרך הרמייה אלא בדרך הישר במיוחד שיש כאן אחריות על כתפי המשגיח חשוב לציין כאן את דברי הרמב"ם רבי משה בן מימון בעל המשנה למלך , שמעבר לגדלותו בתורה נודע גם כרופא ענק בדורו הרמב"ם מנמק את הלכות כשרות בהסברים הגיוניים ורציונליים , המבוססים על מציאות רפואית. הוא קבע כעקרון שכל מה שנאסר מהתורה באכילה – מזיק לגוף האדם וכל מה שהותר אין בו נזק כל זאת בשמירה מותאמת על כמות מזון סבירה דהיינו מינון ועוד הקפדה על אכילה במועדים נאותים ולא מתי שמתחשק כנדרש לכל איש ואיש.

חשיבות הידע ההלכתי למשגיח
ההכשרה של עתידים היא על פי הנחיית הרבנות הראשית ומעבר לה מרכז הכשרה עתידים שם לעצמו מטרה להפוך את המשגיח לסוג של מורה הוראה שיוכל לתת ביטחון לבעל העסק שהוא יודע מה הוא עושה וניתן לסמוך עליו בעצימת עיניים מה שאפשר להקל ומה שאפשר להתגמש במסגרת ההלכתית מה בדיעבד מה לכתחילה שיהיה למשגיח את הרגש ההלכתי מול איזה קהל הוא עומד מה הם קהל הלקוחות אינו דומה מסעדה יוקרתית ברמת אביב שרוב הלקוחות לא איכפת להם בכלל אם יש תעודה או לא לצערנו הרב ובעל המסעדה מטעמי מסורת מחליט לאמץ משגיח לבין מסעדה ברחוב גאולה בירושלים עיר הקודש או ברחוב רבי עקיבא בבני ברק שרוב הלקוחות המוחלט הם אברכים בני תורה שלא מתפשרים על קוצו של יו"ד ובכל הם רוצים לכתחילה- כמובן משגיח צריך לדעת את כל השיטות והמחלוקות בין אשכנזים והספרדים שיש הבדלים מהותיים הן בשחיטות בהמות ועופות /בישולי גויים/ פת גוי/נביא בקצרה רק את חלק ההלכות שנלמדים במהלך ההכשרה

נושאי לימוד
- סקירה כללית על ענפי הכשרות
מבוא תפקיד משגיח הכשרות
- חשיבות התפקיד
- אחריות המשגיח
-מבוא למקצוע ולתפקיד
- הכשרת בשר, מליחה, ניקור, צליית כבד + דם + יסודות בניקור וזיהוי בשר
- זיהוי טרפויות בעוף ובבהמה
- חרקים במזון
- טבילת כלים – הכשר כלי-בית
- הגעלה וליבון כלים, כולל לפסח
- תרומות ומעשרות + נטע רבעי
- ערלה
- הפרשת חלה
- איסור חדש
- דיני בשר בחלב – יישום ההלכות במטבח מודרני
- דגים + בשר ודגים + חלב ודגים
- תערובות – בשר וחלב ושאר איסורים
- עכו"ם – פת, יין, בישולי עכו"ם
- פסח – הלכות והליכות
- הלכות שביעית
- שבת + טכנולוגיה ושבת
- מועד וחולו של מועד
- טכנולוגיה של המזון + עולם חומרי הגלם
- הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו"ל
- אתיקה מקצועית
- הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית


תנאי קבלה

מעל גיל 18/אדם דתי/חרדי השומר תורה ומצוות /הקובע עיתים לתורה /המקבל על עצמו את תקנון הלימודים/רצינות בזמני הלימוד /חזרה ושינון ההלכות בבית/תשלום שכר הלימוד

משך הלימודים



תעודה / הסמכה



התמחות



callus

כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.