מוסד זה אינו פעיל כרגע באתרנו, על מנת לקבל פרטים אודות הקורסים המוצעים על ידו, יש לפנות אליו ישירות.
על מנת לקבל מידע אודות מסלולי לימוד נוספים הנך מוזמן ליצור עמנו קשר בטלפון 03-6958791
תכנית קורס שלושה צבעים
מבנה הלימודים | | קורס ייחודי המתמקד בייצור של שלושה סוגי יינות: יין לבן יבש, רוזה ויין מתוק מחוזק (יין קינוח). הקורס משלב הרצאות ומפגשים מעשיים בהם ייקחו המשתתפים (כקבוצה) חלק פעיל בייצור היינות, וילוו אותם בעונת הבציר תוך שימת דגש על הפרקטיקה של עשיית יין. הקורס משלב תיאוריה ומעשה וכולל טעימת יינות ותירוש בעיצומו של תהליך ייצור היין. הקורס מיועד לעוסקים בעשיית יין בעלי ניסיון ולבוגרי הקורסים של יקב שורק.
מטרת הקורס: הקניית ניסיון מעשי בייצור יינות בסגנונות שונים. לימוד חומר תיאורטי הקשור בייצור יינות בסגנונות אלה. תכנית הקורס: - הרצאה - עקרונות הכנת יינות לבנים ורוזה ביקב קטן - סקירת תהליך הכנת יין לבן ויינות רוזה / סקירת תהליכים ליצירת הפשעות סגנוניות / עקרונות ה-Blending (הוצאת נוזל בתחילת תסיסה).
- הרצאה: יינות קינוח ויינות מתוקים סקירת תהליך יצירת יינות מתוקים עם דגש על יינות מחוזקים באלכוהול / "שפטליזציה" - מתודת הוספת סוכר ליין.
- מפגש מעשי - יום הבציר והכנות לתסיסה - יין לבן ורוזה
הכנת התירוש לתסיסה - מעיכת ענבים, בדיקות מעבדה, הפרדת קליפות. - מפגש מעשי - הפרדת משקעים מתירוש לבן ורוזה (דבורבז') ותוספת שמרים
- מפגש מעשי - רצף מפגשי מעקב תסיסה ביינות לבן ורוזה, בדיקת קצב התסיסה וטעימה
- יום בציר יין מתוק מחוזק - מעיכת ענבים, בדיקות מעבדה, חישובי נפחים של היין ונפח הכוהל, תזמון תוספת הכוהל ובניית גרף קצב תסיסה.
- מפגש מעשי - סחיטה וחיזוק יין מתוק בכוהל - עצירת תסיסה ביין מתוק.
- הרצאת סיכום - דגשים לגבי התהליך כולו בייצור יינות לבנים, רוזה וביין מתוק מחוזק.
לימוד תהליך הכנת בנטונייט לייצוב יין לבן ורוזה. - חלק מעשי - זיהוי סיום התסיסה, שפיה לכל היינות, אוורור, הפרדת משקעים, תיקוני חומצה ותוספת SO2. ביצוע של הוספת בנטונייט ליין לבן. טעימת היינות.
- מפגש מעשי - תוספת בנטונייט וייצוב בקירור.
- מפגש מעשי - סינון ובקבוק היין.
* תכנית הקורס כפופה לשינויים * תאריכי המפגשים המעשיים תלויים במועד הבציר וייקבעו בהמשך |
|
תנאי קבלה | |
|
|
משך הלימודים | |
|
|
תעודה / הסמכה | |
|
|
התמחות | |
|
|