מבנה הלימודים | | רקע ורציונל תעשיית התיירות והמלונאות בעולם ובארץ מהווה ענף כלכלי משגשג. נתוני התיירות והמלונאות בעולם ובישראל לשנה האחרונה מצביעים על מגמה חיובית ועליה מתמדת. לדוגמא, שנת 2015 הייתה שנת שיא בתיירות העולמית, עם 1.18 מיליארד תיירים שטיילו ברחבי העולם, גידול של 4.4% בהשוואה לשנת 2014. התמורות המתחוללות בתחום הכולל של המלונאות הן דרמטיות. מצד אחד מגמת גידול עולמית של תנועת התיירות בעולם ומצד שני שינוי יעדים מהיר ודרמטי כתוצאה מאירועים אקלימיים, פוליטיים ביטחוניים, כמו גם תחרות חזקה, ניהול מקצועי, שיווק מפולח, מידע זמין והתנהגות משתנה של הצרכן. ענף התיירות והאירוח מהווה כיום תעשייה מובילה, התורמת תרומה חשובה לפיתוח המשק כולו כמחולל תעסוקה וכיוצר "דימוי חיובי" למדינת ישראל. מקצועות המלונאות מעניקים אופק התקדמות מוכח ומרתק. מגמות אלו מביאות לגידול משמעותי בהיקף הביקוש לעובדים מקצועיים ובעלי ידע בענף המלונאות בכל הרבדים. ענף המלונאות זקוק למנהלים בדרגים השונים בעלי חשיבה אסטרטגית מערכתית, יכולות איתור שווקים ומוצרים חדשים ושליטה בטכנולוגיות שיווקיות חדשניות בעידן של IT ובשוק גלובלי . מטרות התוכנית o להעניק ללומד תכנית ממוקדת ושלמה בידע מלונאי, ניהולי, עסקי, שיווקי וטכנולוגי o להנחיל הבנה ושליטה ברשתות חברתיות, החדרת שיטת הניהול הרזה " Lean management ", "ניהול תשואה" וכד o להקנות לבוגרי הקורס יכולות ומיומנויות בסטנדרט בינלאומי o להכשיר בעלי תפקידים לרובד הבכיר בענף המלונאות והאירוח למי מיועדת התוכנית? למעוניינים להשתלב בדרגים הניהוליים בענף המלונאות בתפקידי תפעול וניהול. לבעלי ניסיון בענף המלונאות, האירוח וההסעדה, המבקשים לשדרג את הידע המקצועי שלהם ולהתקדם בתחום. לימודי מלונאות – תוכנית הלימודים: התוכנית מורכבת ממס' פרקים עיקריים ביסודות בניהול מלונאי: •תורת הארוח בטיחות יסודות ביזמות אגף חדרים •פקידות קבלה שיווק וניהול עסקי אגף חדרים •ניהול משק בית יסודות במשאבי אנוש אגף מזון ומשקאות •ניהול מסעדה ושרותי מזון •מחשוב ומערכות מידע בבית מלון •התמחות מעשית
|