סוג לימודים
תחום לימודים
מסלול לימודים

חפש מוסד לפי איזור ועיר

בחר איזור:

בחר עיר:

חפש מוסד לפי איזור ועיר


ימים פתוחים


  • מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:


    מיקום בארץ:
ימים פתוחים


image
מלא פרטים וקבל מידע על תואר ראשון במשפטים
ליעוץ חינם התקשרו 03-6958791

תואר ראשון במשפטים

ברור לכל שתואר ראשון במשפטים לומדים רק במכללות ובאוניברסיטאות הנחשבות ביותר בארץ. בדיוק בגלל זה, איגדנו עבורכם את מיטב מוסדות הלימוד שמציעים מסלול לתואר ראשון במשפטים. כך תוכלו לערוך השוואה של מיקומים גאוגרפיים, תנאי קבלה, תכני לימוד, עלויות, משך הלימודים ועוד, ותבחרו היכן מתאים לכם ללמוד משפטים על הצד הטוב ביותר. אנו מזמינים אתכם להשאיר את הפרטים שלכם באחד מבתי הספר הטובים במדינה ולקבל את מלוא המידע לגבי לימודי תואר ראשון במשפטים.

יש מקצועות שמאז ומעולם היו יוקרתיים, מבוקשים, חשובים ומרתקים, כאשר לימודי משפטים ללא ספק מהווים חלק מהותי מאותם לימודים. אי לכך, ניתן למצוא כיום שממש כמו לפני עשור שנים, תחום זה מאוד מבוקש ויוקרתי, כאשר מספיק להביט על השכר המרשים (נע בי 17,5 לבין 18 אלף ₪), על מנת להסיק שאכן מדובר בתחום ששווה להשקיע, בו, גם אם בסה"כ יש להשקיע מעל לחמש וחצי שנים עד שזוכים להשתכר כמו אחרון עורכי הדין.
מי שמבקש ללמוד תואר ראשון במשפטים, צריך להיות מוכן לכך שהוא עתיד לבוא במגע מול לא מעט חומר עיוני, שהוא צריך לשנן לא מעט מידע ושהוא צריך לדעת לעשות בו שימוש ראוי בזמן הנכון ובהקשר הנכון. לצד שלל ההשקעה שתחום זה מצריך, גם חשוב ביותר לציין שלימודי התואר הראשון פשוט מאוד מרתקים, כמובן למי שאוהב את תחום הדינים והחוקים.
כיום ניתן ללמוד תואר ראשון במשפטים במגוון נרחב של מוסדות, כגון אוניברסיטאות ומכללות, כאשר כל גוף לימודי שומר לעצמו את הזכות להכתיב את תנאי הקבלה הנכונים ביותר עבורו. אי לכך, כאן בפורטל הנוכחי אתם מוזמנים לקבל מידע כמה שיותר מקיף בתחום, להכיר את האופציות השונות, ללמוד אודות תכונות האופי הנחוצות, אודות משך זמן הלימודים ואודות אופציות תעסוקה מרתקות שמחכות בסוף המסע, כאשר אם נשארו שאלות, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום ונציגנו ישמחו לעמוד גם לשירותכם.

תואר ראשון במשפטים

תואר ראשון במשפטים הוא ללא ספק תואר מאוד יוקרתי ועל כך מעידים תנאי הקבלה המחמירים. כמו כן ראוי לציין שמי שאינו עומד בתנאי הקבלה עבור מוסד מסוים, אך נחוש למצוא פרצה להשתלב בלימודים, ולו עבור השנה הבאה, עתיד לגלות שמוסדות מגוונים מציעים שלל מכינות הכנה שבזכותן ניתן יהיה להתקבל ללימודים. כמו כן, בתום התואר ניתן לעבור אל תואר שני ושלישי, כאשר מוסדות שונים מציעים מגוון מסלולים שונים.
לימודים אלו מזמנים קהלי יעד בעלי אותם נתוני אופי, אך יחד עם זאת גם לא מעט אנשים משכבות גיל שונות לחלוטין, כך שניתן למצוא שאדם צעיר שהגיע ללימודים ישר בתום הצבא, ילמד לצד רופא שמבקש להעשיר את תחומי הכנסתו.

לימודי תואר ראשון במשפטים

תואר ראשון במשפטים מחייב מראש להביע רצינות ומחייב מראש הבנה שמדובר במסלול ארוך, אך גם מדובר בתואר אשר מחפש אחר אנשים שנהנים בדרך אל המטרה - אחרת יהיה קשה לעבור מסע ארוך שנוטה להגיע לשש שנים. אלו תכונות אופי צריכות לייצג אנשים אשר עומדים אל מול תואר במשפטים? ובכן טיפוסים שאוהבים מידע, שקולטים מהר מידע, שיודעים להתמודד מול כמות גדולה של מידע, ששואפים למשרה יוקרתית ומכניסה, שיודעים להיות סבלניים בדרך אל השגת המטרה, בעלי כושר התבטאות ובעלי יכולת לעמוד אל מול קהל ללא שום בושה.
לאור כל זאת, אם גם אתם מבקשים להתחיל את הדרך בדרך ליעד, אם גם אתם מבקשים ללמוד תואר ראשון במשפטים על מנת להיות עורכי דין – הרי שתמיד מומלץ להתייעץ מראש עם אדם שחווה את התחום באופן יום יומי, ולו על מנת להבין מה ההבדל שבין ההילה הטלוויזיונית לבין ההילה היומיומית.

תכני הלימוד בתואר ראשון במשפטים

כפי שניתן לצפות מלימודים אשר אורכים כשלוש וחצי שנים, נציין שלימודי תואר ראשון במשפטים אלו לימודים אשר דורשים לא מעט השקעה ואלו לימודים אשר עוברים על מסה גדולה של חומר עיוני – כולל תקדימים, תצהירים, דינים ומגוון היבטים נוספים.
אם נבקש לספר במספר מילים אודת סך החומר הנלמד, נציין שסה"כ מדובר בארבעה תחומים עיקריים. במה מדובר? בתחום המשפט המסחרי אשר עוסק באופן נרחב בכול הנוגע לתעשייה, לכלכלה ולמשק. בתחום הפלילי אשר עוסק באופן נרחב בכול הנוגע לתחום הענישה במקרים בהם נעשו עבירות מסוג זה, בתחום האזרחי אשר באופן כללי עוסק במערכת פרטית בין שני אנשים שאינם מעורבים בשום הליך מדיני, ולבסוף ישנו התחום הבין לאומי בו דנים באופן נרחב בכול הנוגע ליחסים משפטיים בין מספר מדינות, ואף ישנה התייחסות לדינים שמתייחסים לאינטראקציה שבין גופים, או אנשים פרטיים לבין מדינות.

איפה לומדים תואר ראשון במשפטים?
לימוד תואר ראשון במשפטים מתקיימים במספר מוסדות לימוד העוסקים ומתמחים בתחום. בין יתר מוסדות הלימוד המובילים בתחום, אתם מוזמנים להכיר את ההיצע שמוזכר בהמשך, אך לפני כן יש לקחת בחשבון שיש מוסדות שיותר טובים בפתיחת דלתות תעסוקה כיוון שהם יותר נחשבים ומוכרים ויש מוסדות שמציעים תנאי קבלה יותר נוחים מאחרים, כך שאין צורך לזנוח את החלום. אי לכך, לצד שיקולי מיקום, גם יש לבחון מגוון פרמטרים משפיעים נוספים. להלן שורת המוסדות המובילים בתחום:
• אוניברסיטת חיפה
• אוניברסיטת תל אביב
• ה אוניברסיטה העברית
• אוניברסיטת בר אילן
• הקריה האקדמית קרית אונו
• המרכז האקדמי למשפט ועסקים
• המרכז הבינתחומי הרצליה
• המרכז האקדמי כרמל
• שערי מדע ומשפט הוד השרון
• המרכז האקדמי המכללה למנהל
• המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
• האקדמיה נתניה
• מרכז ספיר בבאר שבע
• בית ספר רדזינר למשפטים
• המרכז האקדמי פרס

מיהו קהל היעד ללימודי תואר ראשון במשפטים?
קשה לשים את האצבע מי באמת מיועד ללמוד תואר ראשון במשפטים, אך כן ניתן לסכם שכל מי שיש לו תשוקה לתחום, כל מי שעומד בתנאי הקבלה וכל מי שמביע נכונות להשקיע לאורך זמן וכמובן שהוא חובב מידע ויודע להתנסח כהלכה.
באופן כללי ניתן למצוא שתי קבוצות עיקריות אשר מבקשות ללמוד את התחום: קבוצה ראשונה מתייחסת אל אנשים ללא נגיעה בתחום, אך שהם מבקשים להתברג אליו, ואילו האופציה השנייה פונה לאנשים שכן מגיעים מהתחום המשפטי, ועל כן הם מבקשים להעשיר את ידיעותיהם ובשל כך לקבל בבוא היום תפקיד יותר רווחי במקום העבודה.

מהם תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים?

מקומות שונים עשויים להציב תנאי קבלה שונים, אך באופן כללי ראוי לציין שמי שמבקש ללמוד את התחום צריך להחזיק בממוצע בגרות מעל 85/90, צריך להחזיק בציון פסיכומטרי מעל 600, אם לא מעל 700 (תלוי במוסד האקדמי), צריך ציון מעל 85 בפרק שבאנגלית, צריך ציון מינימלי של 120 בבחינת המיון באנגלית וכדומה, כאשר יש להבין שאלו רוח הדברים, אך חשוב לוודא באופן פרטני לגבי תנאי הקבלה של כל מוסד ומוסד.

משך הלימודים בתואר ראשון במשפטים

באופן כללי לימודי תואר ראשון במשפטים אורכים בין שלוש וחצי לבין ארבע שנים והם כוללים שמונה סמסטרים. כמו כן לימודים אלו מצריכים תקופת לימודים נוספת לקראת בחינת ההסמכה ואף מדובר בעוד שנה וחצי של התמחות במשרדים של עורכי הדין.

תעודה/ הסמכה מקצועית לבוגרי התואר

בסוף הלימודים כל סטודנט מחזיק בידע הנחוץ על מנת לעבור בהצלחה את בחינת ההסמכה החיצונית של לשכת עורכי הדין, אך גם יש להבין שלשם המוסד ישנה משמעות עבור פתיחת דלתות תעסוקה, ולו עבור שלב ההתמחות ולאחר מכן עבור שלב התעסוקה השוטף.

אפשרויות תעסוקה לבוגרים

בתום ההתמחות, הרבה פעמים נשארים לעבוד באותו משרד, אך גם ניתן למצוא עבודה רבה במשרדי המשפטים, בשלל חברות מסחריות ובחברות פרטיות, כאשר תמיד ניתן לבחור להיות עצמאיים, או שכירים.

סנן מוסדות לימוד לפי איזור גיאוגרפי:

קבל מידע על תואר ראשון במשפטים ב-3 צעדים פשוטים

צור קשר
סמן את מוסדות הלימוד
שם:   
משפחה:   
עיר:   
טלפון:   
מייל:
סמן את מוסדות הלימוד

סמן את מוסדות הלימוד בהתאם לאיזור בו תרצה ללמוד

-מודעה פרסומית-

קצת מידע על תואר ראשון במשפטים

פעמים רבות ניתן לשמוע אמירות כמו "לא חבל ללמוד משפטים? יש המון עורכי דין בישראל" וכדומה, אבל המציאות מוכיחה אחרת – עורכי הדין בישראל מרוויחים שכר גבוה באופן משמעותי מהממוצע במשק וכן קשה למצוא עורך דין שלא מוצף בתיקים ובעבודה. לכן, אם תמיד ידעתם שאתם חולמים להפוך לעורכי דין או לחילופין לשופטים בעתיד, אל תהססו ללכת בעקבות החלום עד הסוף. בעמוד הבא תמצאו את כל הפרטים אודות מסלול לימודי תואר ראשון במשפטים, וב?וך כך תמצאו את תכני הלימוד שניתן למצוא במרבית ממסלולי תואר ראשון זה, את המסלולים הייחודיים שמציעים מוסדות הלימוד השונים, את הפריסה הארצית של מ?לול לימודים זה, את תנאי הקבלה אליו, את משך הלימודים, את אפשרויות התעסוקה בתם הלימודים ועוד.

מידע כללי על מסלול התואר הראשון במשפטים
תחום לימודי משפטים הפך במרוצת השנים לאחד מתחומי הלימוד המבוקשים ביותר בישראל. לצד זאת, רף הקבלה ללימודי תואר ראשון במשפטים ירד עם השנים, וזאת בעיקר משום שהתרבה היצע המכללות אשר מציעות מסלולי לימוד במשפטים, כך שכיום ניתן ללמוד משפטים כמעט בכל אחד מהאזורים בישראל. יצויין, כי תלמידי תואר ראשון במשפטים יכולים כיום לבחור עוד במהלך לימודי התואר את הכיוון הכללי אליו הם יפנו ובו ירצו להתמחות בהמשך הדרך. עובדה זו חשוב בעיקר מפני שאופי העבודה בתחומים מסוימים כגון: משפט מנהלי ומשפט חוקתי, שונה בתכלית מאופי העבודה בתחומים אחרים כגון: משפט מסחרי ודיני מיסים. הדימוי של עורך הדין בסרטים שונה מהותית מתפקידו בפועל, וקשת האפשרויות הזו שמקנים מוסדות הלימוד בתחום מאפשרת לבוגרים לעבוד בתחום שהכי קרוב לליבם ושמתאים למידותיהם באופן ספציפי.

תכני הלימוד ב-B.A במשפטים
התואר במשפטים אורך בין 3 וחצי לארבע שנים. בתחילת הלימודים, לומדים התלמידים את מקצועות הליבה אשר מאפשרים להם אחר כך להרחיב את הידע ולהתמקצע בתחומים אחרים. בשנתיים האחרונות של התואר, חייבים התלמידים לעבור סמינריונים וקורסי בחירה בתת תחומים אשר מאפשרים להם להרחיב את האופקים. הפקולטות השונות מאפשרות לתלמידים גם להתנסות בפרקטיקה לאורך הלימודים (כגון: כתיבה משפטית, עזרה משפטית בהתנדבות ועוד), אך הדבר בעיקר תלוי במוטיבציה ויכולתו של התלמיד.

מסלולי תואר דו-חוגי רווחים
כמו בכל תואר אקדמי, ישנם מוסדות לימוד רבים שמאפשרים לתלמידי משפטים לשלב את התואר הראשון במשפטים עם תחום לימודים נוסף. השילובים הרווחים שניתן למצוא הם: משפטים - כלכלה, משפטים - מנהל עסקים, משפטים - ממשל ומשפטים - פסיכולוגיה. כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד מוצע לקהל התלמידים מסלול מקוצר וישיר של תואר ראשון ותואר שני במשפטים תוך 4 שנות לימוד אקדמיות.

איפה לומדים תואר ראשון במשפטים?
כיום ניתן לומר בבירור שהפריסה הארצית של לימודי משפטים היא רחבה במיוחד, כאשר המוסדות הבולטים שמציעים לימודי תואר ראשון במשפטים הם "המרכז האקדמי למשפט ועסקים" שמציעים את התואר ברמת גן, את "הקריה האקדמית אונו" שמציעה את הלימודים בקריית אונו, את "המכללה למנהל" שמציעה את תואר ראשון במשפטים בראשון לציון, ואת המרכז האקדמי פרס שמציעים את לימודי התואר ברחובות.

קהל היעד שמתאים לתחום
לימודי תואר ראשון במשפטים מתאימים למגוון רחב של אנשים – לאלו שמאמינים בצדק כערך עליון, לאלו שלא מפחדים מבירוקרטיה מסועפת, לכאלו שמחזיקים ביכולות רטוריות חזקות, לאנשים שיודעים לבנות טיעון ואוהבים דיבייטינג, לאנשים פדנטיים ששמים לב לפרטים הקטנים גם אם מופיעים באותיות קטנות וכדומה.

תנאי הקבלה ללימודי משפטים לתואר ראשון
מבחינת תנאי הקבלה שמציבים מוסדות הלימוד השונים ללימודי תואר ראשון במשפטים, ניתן לומר בפירוש שהתנאי הבסיסי ביותר שנדרש מהמועמדים ללימודים הוא בגרות מלאה. יתרה מכך, בחלק ממוסדות הלימוד דורשים שהממוצע בתעודה הבגרות יהיה 70 ומעלה. כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד אין דרישה הכרחית לציון פסיכומטרי כתנאי קבלה, אך בחלק אחר ממוסדות הלימוד נדרשים המועמדים ללימודי משפטים להציג ציון מינימלי של 600 בפסיכומטרי. בחלק אחר ומחמיר פי כמה דורשים אפילו ציון של 700 ומעלה בפסיכומטרי, אבל מדובר במקרים נדירים בלבד. קחו בחשבון שגם במוסדות הלימוד שנחשבים נוקשים מאוד באשר לתנאי הקבלה שהם מציבים, יש מידה מסויימת של גמישות – למשל: מי שסיים עם ממוצע בגרות של 110 לא יהיה חייב להציג גם פסיכומטרי בציון של 700 ומעלה. לצורך גמישות זו והתחשבות בכל מועמד כמקרה בוחן ספציפי, בחלק ממוסדות הלימוד מקיימים ראיון אישי עם המועמד ללימודים ובוחנים כל מקרה לגופו. כמו כן, ראיון אישי זה בוחן את מידת ההתאמה של המועמד לתחום וכן את מידת הרצינות שלו ושהוא יודע למה הוא נכנס. סך הכל, מדובר בתואר עם טווח רחב מאוד של תנאי קבלה, ולכן לא אמורה להיות בעיה לאף מועמד למצוא מוסד לימודים שכן יקבל אותו, ובמהלך הלימודים כבר יוכיח את רמתו.

משך הלימודים בתואר במשפטים
במרבית ממוסדות הלימוד, לימודי תואר ראשון במשפטים כמו מבמרבית התארים הראשונים אורכים במשך 3 שנות לימוד, משמע 6 סיסמטרים. כמובן שנתון זה משתנה במידה כזו או אחרת בין מוסדות הלימוד השונים – שינויים שבדרך כלל מושפעים מכמות נקודות הזכות שדורש מוסד הלימודים מהתלמידים שלו.

ההסמכה הדרושה בכדי להפוך לעורך דין מן המניין
כיום, בכדי להפוך לעורך דין בישראל יש שלושה שלבים שצריך לעמוד בהם בהצלחה. ראשית, יש לסיים בהצלחה את התואר הראשון במשפטים באחד מהמוסדות האקדמיים שמציעים אותו (בין אם אוניברסיטה או מכללה). שנית, יש לבצע שנת התמחות במשרד עורכי דין. התמחות זו הכרחית גם אם לא הכי מתגמלת מבחינה כספית. שלישית, יש לעבור בהצלחה את המבחן שמציבה לשכת עורכי הדין בישראל. זה אמנם נשמע מסורבל, אך ישנם תחומים עם תנאי הסמכה נוקשים אף יותר – להפוך לפסיכולוג, להפוך לפסיכיאטר, להפוך לוטרינר או להפוך לרופא למשל.

מה קורה עם סיום הלימודים?
קרוב מאוד לוודאי שתלמידי משפטים כבר לקראת סוף השנה הראשונה יתחילו לחפש משרד עורכי דין שבו יוכלו להתמחות לאחר סיום הלימודים במסגרת הסטאז. בעניין הסטאז שיש לעשות עם תם התואר, יש לא מעט תלמידים שמפיקים מהשנה הזו את המיטב בעוד שאחרים מעידים על מידה מסויימת של שעמום וחוסר מעש. לאחר תקופת הסטאז הזו שכולם חייבים לעבור, עליהם לעבור גם מבחן הסמכה מטעם לשכת עורכי הדין. לאחר מעבר מבחן זה, בהינתן ועברו אותו כמובן, רשאיים בוגרי התואר להחליט לאיזה כיוון הם פונים. ייתכן שירצו להמשיך ולעבוד במשרד בו בילו את תקופת ההתמחות (כמובן בתנאי שזה מקובל גם על המשרד). אחרים יעדיפו לחפש משרה במשרד אחר בהתאם לתחום בו החליטו להתמקצע ולהשתקע. כמו כן, לאחר שנות ניסיון בשוק, יכולים בוגרי התואר לפתוח משרד משלהם או לחלופין להצטרף כשותפים למשרד קיים. נוסף על כך, ישנן אפשרויות עבודה נוספות כגון: קריירה אקדמית באחת ממחלקות המשפטים באקדמיה (אלטרנטיבה שמצריכה המשך לימודי תואר שני ודוקטורט במרבית המקרים), עבודה במחלקה משפטית של חברה גדולה ועוד. כמו כן, ישנם בוגרים שמחליטים שלא לעבוד בתור עורכי דין אלא להשתמש בתעודת עורך הדין במקרים מיוחדים בלבד.

מאמרים מקצועיים בנושא תואר ראשון במשפטים

  • לימודי משפטים למי מתאים?
    לימודי משפטים למי מתאים?
    תואר ראשון במשפטים נחשב לאחת מתכניות הלימוד האקדמיות הפופולריות והנחשקות ביותר בארץ. מדי שנה, מאות סטודנטים חדשים פוקדים את האוניברסיטאות והמכללות במטרה לקבל הבנה מעמיקה במערכת החוק....המשך
  • לימודי משפטים – כדאי?
    לימודי משפטים – כדאי?
    למרות כל כל התחזיות, לימודי משפטים לתואר ראשון נשארו יציבים עם מאות נרשמים מדי שנה וגם בשוק העבודה הפגין התאוששות ניכרת עם אפשרויות תעסוקה נרחבות למגוון תחומי התמחויות במשפט האזרחי, עסקי והפלילי....המשך
  • רוצה תואר ראשון במשפטים
    רוצה תואר ראשון במשפטים
    אז נכון, שמענו שיש הרבה עורכי דין בשוק, ושכולם אומרים שלא כדאי ללמוד משפטים.. ובכל זאת – כל מי שהולך על זה, למרות הרעשים מהצד, מרוויח שכר מטורף בהמשך וזוכה להמון תהילה מסביב! אל תקשיבו להם, רק לעצמכם!...המשך
  • סיבות ללמוד B.A במשפטים
    סיבות ללמוד B.A במשפטים
    נמאס לכם שאתם לא יודעים מה הזכויות שלכם? לא רוצים להיות תלויים באחרים? מאמינים במנגנוני המשפט והצדק? תואר ראשון בשפטים יעניק לכם את כל הכלים להפוך לעורכי דין ולהשתלב במערכת המשפט....המשך

יועץ לימודים טלפוני

צריך עזרה? מלא פרטיך ונחזור אליך

ניוזלטר חינם

לקבלת דיוור בנושא לימודים, כתבות חדשות, מבצעים וימים פתוחים בחינם !!!

הירשם

יועץ לימודים טלפוני

מתעניין בלימודים או במידע נוסף

מלא פרטים ויועצינו יחזרו אליך בקרוב

callus
חיפוש מוסדות לימודים מהיר
  • קורסים ולימודי תעודה
    קורסים ולימודי תעודה

  • תואר ראשון
  • תואר שני
  • הנדסאים
  • בגרויות ומכינות
  • פסיכומטרי
חפש מוסד לימודים לפי שם
שם: משפחה: עיר: טלפון: מייל:
כניסת מפרסמים      |      אודותינו      |      תקנון ToStudy      |      מידע למפרסם      |      מפת אתר      |      ערכת פרסום      |      מחשבון ממוצע בגרויות      |      צור קשר
כל הזכויות שמורות לפורטל ToStudy, פורטל הלימודים של ישראל. ToStudy מאפשר לכם לקבל מידע עדכני ומפורט על כל מוסדות הלימוד, האוניברסיטאות, המכללות, המכינות, בתי הספר, הקורסים וכלל אפשרויות הלימוד בארץ ובחו"ל. תוכלו לחפש במהירות ובקלות מקסימאלית בפורטל את המקצוע אותו חלמת ללמוד ולקבל הצעת מחיר מהמוסד הנבחר בתוך דקות. בין היתר תמצאו באתר מידע על לימודי:   תואר ראשון במנהל עסקים, תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בראיית חשבון, תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון בתקשורת, קורס פסיכומטרי, מכינה לבגרויות, קורס הנהלת חשבונות, קורס שוק ההון, קורס ברמנים, קורס איפור, קורס בניית אתרים, קורס צילום, לימודי רפואה משלימה, קורס עיצוב פנים, קורס תיווך במרכז, קורס קואצ'ינג בצפון ועוד.
äâãøåú ðâéùåú